Domagoj Duvnjak: ‘Ne sjećam se da sam ikad u karijeri igrao službenu utakmicu pred praznim tribinama’

Foto: fah

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije, Domagoj Duvnjak, s reprezentacijom Hrvatske osvojio je europsko srebro, proglašen je za MVP-a turnira, a s Kielom je osvojio naslov prvaka Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tako sve to izgleda na papiru. Ali istina je da smo naslov osvojili osam kola prije kraja jer je prvenstvo zbog koronavirusa prekinuto i priznati su rezultati. Imali smo dva boda više od Flensburga i utakmicu manje. Što se tiče njemačkog kupa, završnica će se odigrati u veljači sljedeće godine, a Final-Four Lige prvaka je pomaknut na kraj prosinca”, kaže za Večernji list.

“Za mene, a vjerujem i za većinu vrhunskih sportaša, ovo je jedna sasvim nova situacija. Jednostavno nismo navikli mirovati. Odjednom smo dobili jako puno slobodnog vremena. Vjerujte mi, radije bih svaki dan igrao utakmicu nego da bude ovako”, priča Duvnjak.

“Neki strani igrači otišli su svojim kućama, a ja, eto, čekam da se situacija još više smiri. Svakodnevno pratim vijesti, pratim kakvo je stanje u Njemačkoj, a i u Hrvatskoj. Vjerujem da ću uskoro prema rodnom Đakovu. Jedno je sigurno, a to je da ću cijeli lipanj imati slobodno. Prema nekim informacijama pripreme za novu sezonu trebale bi početi početkom srpnja. No, sve je to za sada “u zraku”. Svaki dan su neke nove informacije”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znam da možda netko želi čuti moje stručno mišljenje o odluci EHF-a da se završni turnir igrao tako kasno. Mogu samo reći da sam igrač i, kako ljudi koji su zaduženi za natjecanje odluče, tako će biti. Nadam se da će do prosinca, kada se igra Final Four, gledatelji moći na tribine. Koliko sam čuo, prvih nekoliko kola u njemačkoj ligi igrat će se sigurno bez gledatelja. Za mene će to biti također jedno novo iskustvo. Ne sjećam se da sam ikad u karijeri igrao službenu utakmicu pred praznim tribinama”, zaključuje Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.