Drakšić: Domaćinstvo EP-a je velika prilika za promociju naše zemlje

Nakon što je Hrvatska dobila domaćinstvo jedne od četiri skupina košarkaškog EP-a 2015., glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Željko Drakšić zahvalio se danas Vladi RH na podršci ovom projektu, te istaknuo da je ovo velika prilika za promociju naše zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zahvaljujem se Vladi RH koja je podržala ovaj projekt, jer je Fiba traži da vlade stanu iza takvog projekta. Ovo je produkt dugodišinjeg rada Saveza i rezultata svih selekcija, pogotovo mlađih. Također, to je nagrada za sve što smo dosad radili, za organizaciju pet-šest EP-a za mlađe kategorije u zadnjih 20 godina i prisutnost na svim velikim natjecanjima u posljednjih deset godina. Dobili smo povjerenje u tajnom glasovanju svih članova Boarda europskog ogranka Fibe”, izjavio je Drakšić.

EP 2015. trebalo je biti održano u Ukrajini, ali je zbog ratnog stanja u toj zemlji FIBA odlučila Ukrajincima oduzeti domaćinstvo, a za utjehu im dodijeliti organizaciju Eurobasketa 2017.

Domaćini Eurobasketa 2015., koje će se igrati u rujnu, bit će Hrvatska (Zagreb), Njemačka (Berlin), Latvija (Riga) i Francuska (Montpellier), u kojoj će biti igrana i završnica kojoj će domaćin biti Lille.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ubuduće će biti vrlo teško dobiti domaćinstvo, jer će EP biti svake četiri godine. Budući da smo mi zemlja sa jakim turističkim sektorom ovo je velika prilika za promociju, jer EP u košarci je najveće natjecanje kojeg možete organizirati nakon Olimpijskih igara, te SP i EP u nogometu”, napomenuo je Drakšić.

On je kazao da se sada treba sastati Upravni odbor HKS-a, te onda formirati Organizacijski odbor EP-a.

“Sada se treba sastati Upravni odbor HKS-a jer od europskog ogranka Fibe dobili smo ugovor koji točno precizira što treba raditi svaki od organizatora i nakon toga će se ići na formiranje Organizacijskog odbora EP-a. Nakon toga kreće organizacija. Mi imamo iskustva što se tiče sportskog dijela, ali tu su još marketing i drugi detalji koje ćemo dogovarati sa suorganizatorima”, rekao je Drakšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.