Filip Hrgović kamenih gena: Hrvatski boksač nezadrživo se uspinje prema vrhu uglednog poretka, ostali tek oni najveći…

Foto: fah

Najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović, pobjedom protiv nedoraslog meksičkog boksača, Marija Heredije, u Hermosillu, nastavio je impresivnu seriju od 9:0 koja vodi prema vrhu svjetskog boksa. Koliko je Hrgović u svojim borbama uvjerljiv možda najbolje pokazuje podatak kako ga u posljednjih devet mečeva nitko nije ozbiljnije ugrozio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip je naprosto bio prejak za svoje dosadašnje protivnike, i stalno dokazuje kako se radi o jednom od najvećih potencijala svjetskog boksa. Ako će ići korak po korak, stepenicu po stepenicu, hrvatski boksač će prije ili poslije stići kamo je naumio. Uz ”Gene kamene”, Marka Perkovića Thompsona, pjesme koju su rano jutros po hrvatskom vremenu tek stidljivo pustili organizatori meča u Hermosillu. Hrvat je bio uvjerljiv, što se za samo organizaciju ”spektakla” ne bi moglo reći.

Hrgović je, podsjetimo, od prve sekunde prve runde djelovao kao bolji protivnik, niti jednog trenutka, bez obzira na pokušaje, Heredija nije došao u situaciju ozbiljnije ugroziti Hrvata, a kamoli ga srušiti. Hrvatski boksač čekao je svoju priliku, za koju je znao da će doći, izbjegavao pokušaje protivnika, i sve okončao u trećoj rundi, prvi jači napad Hrgovića Meksikanac nije izdržao. Takvi su to hrvatski, kameni geni.

Nakon odrađenog posla, nakon što je položio svoju zadaću s odličnim, Filip je dobio i nove bodove za BoxRec poredak. Naime, poslije nekoliko mečeva odrađenih između posljednja dva nastupa Filipa Hrgovića on je pao na 17. mjesto, no, sad je plasiran četiri mjesta više te se nalazi na 13. mjestu. Kako pišu Sportske novosti Filip je preskočio i bivše izazivače Deontaya Wildera, Geralda Washingtona i Dominica Breazealea, zatim Christiana Hammera te Oscara Rivasa, posljednjeg protivnika Dilliana Whytea. Ispred Hrgovića nakon svega ostala je tek ”elita” svjetskog boksa, elita kojoj već sada naš boksač pripada. Naime, ako izuzmemo drugog supertalenta teške kategorije, Adama Kownackog na desetom mjestu, svi ostali koji su plasirani iznad Filipa boksači su koje lako prepoznaju čak i prosječni poznavatelji današnjeg boksa. Drugim riječima, Filip je sve bliže cilju, ispred njega su Derek Chisora i Joseph Parker. Hrgović ih je spominjao kao svoje želje za budućeg protivnika, ispred slijedi na 10. mjestu već spomenuti Kownacki, deveti je Kubrat Pulev, a osmi je Luis Ortiz. Prvih sedam, redom prema najboljem su Jarrel Miller, Dillian Whyte, Alexander Povetkin, Tyson Fury, Anthony Joshua, Deontay Wilder i Andy Ruiz Jr. Vrijeme je da hrvatski boksač konačno krene prema onima koji su trenutno bolje plasirani od njega, uostalom, samo će tako doći do vrha. Pobjeđujući najbolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.