(FOTO) Predsjednik Sabora primio suce finala rukometnog SP-a Gubicu i Miloševića

Foto: fah

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u petak hrvatske međunarodne rukometne suce Matiju Gubicu i Borisa Miloševića koji su sudili finalnu utakmicu na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Htio sam im iskazati poštovanje prema onome što rade, prema uspjesima koje kao suci ostvaruju. Obično primamo naše sportaše koji su postigli uspjehe na sportskim natjecanjima, a ovoga puta smo primili dva čovjeka koji su isto tako sudjelovali u finalu jednog velikog natjecanja”, kazao je Gordan Jandroković naglasivši da su Gubica i Milošević u posljednjih 20-ak godina sudili brojne polufinalne i finalne utakmice na olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima te utakmicama Lige prvaka.

“Mi o sucima obično govorimo kada imamo neki problem i zato sam danas htio izraziti poštovanje sucima koji godinama odlično rade svoj posao”, kazao je predsjednik Sabora koji dolazi iz rukometne obitelji, a u mladosti se i sam bavio rukometom.

“Moj otac i stric su bili istaknuti rukometaši, a otac je kao vratar napravio zavidnu karijeru, nakon koje je bio i uspješan trener, dok sam ja dogurao do omladinske reprezentacije”, kazao je Jandroković naglasivši da ga vesele uspjesi svih naših sportaša, a rukometaša posebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matija Gubica je zahvalio predsjedniku Hrvatskog sabora na srdačnom prijemu i kazao da ne želi niti smije komentirati suđenje svojih kolega.

“Mi smo vezani i profesionalnim kodeksom i ne možemo ali i ne želimo komentirati odluke naših kolega. Naravno da o tome imamo svoje mišljenje, ali to nije za javnost”, kazao je Gubica, dok je Milošević izrazio nadu da će i u budućnosti dobiti prigodu suditi na velikim međunarodnim natjecanjima.

“Najbolje vam je kada se ne priča o sucima, jer to znači da su dobro obavili posao. Mi smo imali i sreće što se naša reprezentacija nije plasirala u završnicu natjecanja jer bi nas to automatski eliminiralo iz svih kombinacija, a ovako smo dobili prigodu suditi i polufinalnu utakmicu što je jest svojevrsni presedan, ali nama se to već drugi put dogodilo na velikim natjecanjima”, zaključio je Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.