(FOTO) Revijalna utakmica: Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila Bjelovar sa 15:1, Kramarić zabio pet golova

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Bjelovar sa 15-1 (8-0), u revijalnoj utakmici odigranoj povodom 110. obljetnice postojanja ovog hrvatskog trećeligaša, pred rekordnih 4.111 gledatelja koji su se u utorak okupili na bjelovarskom Gradskom stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peterostruki strijelac za Hrvatsku bio je Andrej Kramarić, tri pogotka postigao je Marko Livaja, dvaput je precizan bio Ivan Perišić, a po jedan gol postigli su Ivan Rakitić, Ante Rebić, Tin Jedvaj, Milan Badelj i Mario Pašalić. Jedini pogodak za Bjelovar postigao je Stjepan Mamić.

Već nakon prvih 45 minuta izabranici Zlatka Dalića imali su prednost od 8-0, a stijelac polovice pogodaka bio je Andrej Kramarić koji je u 4. minuti načeo mrežu domaćeg trećeligaša te u 45. minuti golom za 8-0 zaključio. Za 2-0 precizan je bio Ivan Rakitić na povratnu loptu Ante Rebića.

Rakitić je započeo utakmicu s kapetanskom vrpcom i u 20. minuti bi bio strijelac najatraktivnijeg pogotka da njegov udarac s gotovo polovice igrališta nije završio na gredi. No, cijelu je akciju pratio Kramarić i odbijenu loptu lakoćom pospremio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 22. minuti na 4-0 povisio je Rebić na asistenciju Milana Badelja.

Domaći su najbliže pogotku bili u 27. minuti, kada je nakon pogreške Domagoja Vide do lopte stigao Matej Bošnjak, ali je njegov udarac sa 10-ak metara završio u vratnici. U 42. i 44. minuti Pejo Kuprešak je dvaput izlazio sam pred Dominika Livakovića. U prvoj prilici je zaobišao vratara hrvatske reprezentacije, ali je otišao previše ukoso i promašio vrata, dok si je napadač Bjelovara u drugoj situaciji dao predugačak for pa je Livaković bio prvi na lopti.

U tom trenutku Hrvatska je već vodila sa 7-0. Peti pogodak u 37. minuti postigao je Marko Livaja na asistenciju Marka Pjace koji je u 28. i 29. minuti dvaput bio blizu pogotku, pogodivši prvo vratnicu, a potom i gredu. Na 6-0 je povisio Kramarić u 38. minuti na dodavanje Badelja, a u 41. minuti je za 7-0 pogodio Tin Jedvaj odmjerenim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za osmi pogodak svjetskih doprvaka, a svoj četvrti na utakmici, Andrej Kramarić je primio dodavanje Matea Kovačića, prevario svog čuvara, zaobišao vratara Bjelovara i praktično se ušetao s loptom u mrežu.

Prvu priliku u nastavku, u 54. minuti, imali su domaći nogometaši, ali još jednom se u strijelce nije uspio upisati Kuprešak. Primio je loptu iskosa na 5-6 metara, pokušao zaobići Karla Leticu, ali je udarac napadaša Bjelovara pričuvni vratar Hrvatske uspio obraniti opružen po travnjaku.

U 62. minuti među strijelcima se našao i Milan Badelj koji je iskoristio jednu pogrešku u domaćoj obrani i jednostavnom varkom si oslobodio prostor za neometan udarac u nebranjenu mrežu i deveti pogodak Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj peti gol, a deseti naše reprezentacije postigao je Andrej Kramarić u 68. minuti, na dodavanje Livaje. Kramarić je odmah potom izašao iz igre, ali zamijenio ga je Ivan Perišić i nastavio tamo gdje je “Krama” stao. Već u 71. minuti ‘ukrao’ je pogodak Mariju Pašaliću, uguravši loptu u mrežu sa gol-crte. Dvije minute poslije Perišić je iz voleja pogodio za 12-0, a asistirao mu je Livaja.

Za 13-0 je Marko Livaja bio precizan u 74. minuti.

Radost domaćoj momčadi i navijačima donio je u 82. minuti Stjepan Mamić. Dobio je pravovremenu loptu, zavukao se iza leđa obrane hrvatske reprezentacije, izbio sam pred Leticu i svladao ga.

U 84. minuti Perišić je vratio Pašaliću odličnim ubačajem s lijeve strane, a Pašalić je natrčao i volejem pogodio pod gredu za 14-1. Konačnih 15-1 postavio je Livaja svojim trećim pogotkom u 85. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije početka dvoboja NK “Bjelovar” uručio je posebno priznanje najboljem igraču svijeta i kapetanu hrvatske reprezentacije Luki Modriću, kojeg izbornik Zlatko Dalić nije koristio u ovom dvoboju, kao ni Dejana Lovrena.

Utakmicu je sudio najpoznatiji nogometni sudac iz Bjelovara, Bruno Marić, kojemu je to bila posljednja, ujedno i druga oproštajna utakmica za kraj karijere.

Hrvatsku reprezentaciju u petak (20.45 sati) čeka drugi nastup u UEFA Ligi nacija, kad će pred praznim tribinama riječkog stadiona na Rujevici ugostiti Englesku u reprizi polufinala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.