(FOTO, VIDEO) Kup Italije: Ante Rebić postigao vodeći pogodak za Milan, Juventus preko Ronalda iz kontroverznog jedanaesterca izjednačio

Foto: fah

Nogometaši Milana i Juventusa remizirali su u prvom susretu polufinala Kupa Italije na San Siru. Bilo je 1:1, a pogodak za domaću momčad zabio je hrvatski reprezentativac, sve bolji Ante Rebić. Naime, hrvatski nogometaš postigao je gol u 61. minuti, izjednačio je iz kontroverznog jedanaesterca, Cristiano Ronaldo, u završnici susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

MILAN: 1

Donnarumma – Hernández, Romagnoli, Kjaer, Calabria – Calhanoglu (od 86. Paqueta), Bennacer, Kessié, Castillejo (od 80. Saelemaekers)- Ibrahimovic, Rebić (od 74. Laxalt)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener: Stefano Pioli

JUVENTUS: 1

Buffon – Sandro, Bonucci, Ligt, De Sciglio (od 69. Higuain) – Ramsey (od 63. Bentancur), Pjanić, Matuidi (od 73. Rabiot) – Cuadrado, Dybala – Ronaldo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener: Maurizio Sarri

MILAN – stadion Giuseppe Meazza (San Siro), Sudac: Paolo Valeri (Rim)

Ni, desetu utakmicu u nizu Milan nije dobio protiv Juventusa, no, ovog puta nisu izgubili, ne samo da nisu izgubili nego su bili bolji od aktualnog prvaka Italije, koji se ponovno pokazao kao mačka s devet života. Skoro uvijek se izvuku, pa čak i kad igraju loše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je bio bolji, imao je nekoliko odličnih prilika, no ‘nevidljivi’ Juve se spasio u posljednjim trenucima susreta.

Milan je dominirao u prvom dijelu, ali nije uspio iskoristiti niti jednu od tri izgledne prilike. U petoj minuti zaprijetio je Ante Rebić, u 22. minuti Davide Calabria, a u 28. ponovo Rebić, međutim Gianluigi Buffon je sva tri puta odlično reagirao. Juventus je u prvom poluvremenu samo jednom ozbiljno zaprijetio vratima “Rossonera”, u 36. minuti odlično je pucao Juan Cuardado, ali je Gianluigi Donnarumma sjajno obranio.

Rebić je imao sjajnu priliku i u drugoj minuti nastavka, no Buffon je ponovo izašao kao pobjednik. Ipak, u 61. minuti uspio je svladati legendarnog talijanskog vratara postigavši svoj peti gol ove sezone, a zanimljivo svih pet je zabio u posljednjih mjesec dana.

Milan je od 72. minute igrao s igračem manje nakon što je zbog dva žuta kartona isključen Theo Hernandez, a minutu kasnije umjesto Rebića u igru je ušao Diego Laxalt kako bi pokrpao rupu u sredini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je veći dio susreta pokazao blijedu predstavu, Juve je uspio izjednačiti u 90. minuti iz kaznenog udarca, a strijelac je bio Cristiano Ronaldo koji je bio nevidljiv cijeli susret. Krivac za jedanaesterac bio je Davide Calabrija koji je igrao rukom.

U srijedu je Napoli na gostovanju pobijedio Inter sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Fabian Ruiz u 57. minuti. Uzvratni susret je 5. ožujka, pišu Sportske novosti.

Podsjetimo, finale talijanskog Kupa na rasporedu je 13. svibnja na rimskom Olimpicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.