(FOTO, VIDEO) Nadoknadili zaostatak na krilima sjajnog Aubemeyangea: Borussia Dortmund ‘razbila’ Benficu i plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka

Foto: fah

Nogometaši Borussije Dortmund plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju na svom stadionu slavili protiv Benfice s 4-0 i s ukupnih 4-1 prošli dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Pogotke su za Borussiju dali Pierre-Emerick Aubameyang (4, 61, 85) i Christian Pulišić (59).

Borussia je uspjela nadoknaditi poraz iz Lisabona zahvaljujući sjajnom Gaboncu Aubemeyangu, koji je postigao “hat-trick”, ali i mladom Pulisicu koji je u 59. minuti pogodio za vodstvo od 2-0, što je i prelomilo utakmicu te slomilo otpot Portugalaca.

Njemačka momčad je povela već u 4. minuti kada je nakon udarca s kuta ostao sam Aubameyang koji s tri metra pogađa mrežu. U 29. minuti branič Benfice iz blizine glavom puca ravno u vratara, a to su bila i gotovo jedina uzbuđenja u vrlo slabom prvom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio je započeo sjajnom šansom igrača Benfice Pizzija čiji je udarac s deset metara u zadnji trenutak blokiran. U 59. minuti Aubameyang je upropastio veliku priliku za Borussiju, ali je u nastavku akcije Amerikanac hrvatskih korijena Pulišić zabio iz blizine nakon s preciznog ubacivanja Pisczeka. Dvije minute kasnije Borussia je povela s 3-0 kada je Schmelzer s desne strane uputio savršeno dodavanje na koje je natrčao Aubameyang i s dva metra je zakucao u mrežu. U 84. minuti Bartra je pogodio vratnicu udarcem glavom nakon kornera, ali minutu kasnije uslijedila je i konačna potvrda prolaska Borussije. Castro je uputio preciznu prizemnu loptu s lijeve strane, a Aubameyang je ponovno iz blizine bio neumoljiv te je postigao i svoj treći gol na utakmici.

BORUSSIA DORTMUND – BENFICA 4-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 70.000 gledatelja na stadionu Signal Iduna Park sudi Martin Atkinson iz Engleske.

Strijelci: 1-0 Aubameyang (4), 2-0 Pulisic (59), 3-0 Aubameyang (61), 4-0 Aubameyang (85)

BORUSSIA: Buerki – Bartra, Sokratis (Ginter, 90), Piszczek, Schmelzer,Durm, – Castro,Weigl, Pulišić- Dembele (Kagawa, 81), Aubameyang (Schuerrle, 86)
BENFICA: Ederson – Nélson Semedo, Luisão, Lindelöf, Eliseu – André Almeida, Samaris (Živković, 72), Pizzi, Salvio (Jonas, 64)- Cervi (Jimenez, 82), Mitroglou

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati uzvratnih susreta osmine finala nogometne Lige prvaka:

Barcelona* – PSG 6-1 (Suarez 3, Kurzawa 40-ag, Messi 49-11m, Neymar 88, 90pen, Roberto 90+5/Cavani 62)
(prva utakmica 0-4)

Borussia Dortmund* – Benfica 4-0 (Aubameyang 4, 62, 85, Pulišić 59)
(prva utakmica 0-1)

Igrano u utorak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli – REAL MADRID 1-3 (Mertens 24 / Ramos 52, Mertens 57-ag, Morata 90)
(prva utakmica 1-3)

Arsenal – BAYERN 1-5 (Walcott 20 / Lewandowski 55-11m, Robben 68, Douglas Costa 78, Vidal 81, 85)
(prva utakmica 1-5)

U utorak, 14. ožujka:

Juventus – Porto (0-2)

Leicester City – Sevilla (1-2)

U srijedu, 15. ožujka:

Atletico Madrid – Bayer Leverkusen (4-2)

Monaco – Manchester City (3-5)

NAPOMENA: Velikim slovima su ispisana imena klubova koji su prošli u četvrtfinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.