Godinu dana nakon bankrota razvodi se Boris Becker: ‘Krenuli smo svatko svojim putem’

Foto: Twitter(Boris Becker i Lilly Kerssenberg)

Boris Becker i supruga Lilly razvode se nakon devet godina braka, potvrdio je to njegov odvjetnik medijima, te poručio kako se par razilazi u miru i prijateljskim odnosima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezu su počeli 2005. godine, zatim 2009. vjenčali i dobili sina Amadeusa. Brak se činio skladan, no svemu je presudila posljednja godina dana nakon bankrota teniske legende.

“Potpuno sam se zapustila, previše sam pila, pušila, izlazila i nije me bilo briga. Mislila sam da je moj život pakao i da ću umrijeti. Pila sam votku, pušila kutiju cigareta dnevno, a Boris je prolazio kroz pakao i nije me ni primjećivao. Jednostavno smo se razdvojili i krenuli svako svojim putem”, rekla je Lilly.

Loše raspolagao novcem: Becker duguje preko 60 milijuna eura, rasprodaju čak i njegove trofeje 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Becker je prošle godine i službeno proglasio bankrot, a sad je u takvoj situaciji da ostaje bez imovine.

U svojoj je karijeri je zaradio oko 63 milijuna dolara od turnira i sponzorskih ugovora, a ostatak kroz televizijske angažmane i rijetke poslovne uspjehe. Iznos duga mu je 61 milijun eura! Rasprodaje se njegova imovina – uključujući i trofeje.

Becker se od listopada 2015. godine nalazi u financijskim problemima i na sudu nije uspio dokazati kako je u stanju otplatiti dugoročni kredit u banci Arbuthnot Latham & Co koja je stoga odlučila podnijeti zahtjev za bankrotom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znam tko je gospodin Becker, gledala sam ga kako osvaja Wimbledone, ali o načetom ugledu je morao razmišljati mnogo ranije”, izjavila je sutkinja Christine Derrett.

Trebao je otplatiti kredit toj banci, i to je trebao učiniti još u studenom 2015. godine, no, unatoč pokušaju nagodbe i obećanjima da će prodati svoje imanje (vrijedno najmanje 6 milijuna dolara) u španjolskoj Mallorci te time otplatiti dug – doživio je bankrot.

“U Božjim ste rukama kada se nađete sami usred oceana ili pred sucem. Život ide dalje”, poručuje Becker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova imovina, kada je završio karijeru, procjenjena je na oko 35 milijuna dolara. Mnogima se čini puno, ali sportašima obično zbog loših ulaganja – premalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.