Golden State Warriorsi u finalu NBA

Foto: fah

Poznat je i drugi finalist NBA nakon što su Golden State Warriors sinoć u sedmoj utakmici finala Zapadne konferencije sa 96-88 slavili protiv Oklahoma City Thundera i pobijedili u sedam utakmica sa 4-3. Drugi finalist je Cleveland Cavaliers koje predvodi LeBron James, piše 20minuta.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponavlja se finale od prošle godine kada su Warriorsi osvojili prvi naslov u 40 godina.
Rasplet kakav se na kraju i očekivao nakon što je Golden State preživio šestu utakmicu. Šesta je bila ključna, Thunder je imao meč lopte i u Oklahoma Cityju bili su svjesni kako i za njih to utakmica biti ili ne biti. Sam njezin rasplet, psihološko stanje Thundera nakon tog poraza i domaći teren, bili su prevelika prevaga na stranu Warriorsa.

U sedmoj utakmici Oklahoma City imala je prednost na poluvremenu, održavala je vodstvo, ali u trećoj dionici limitirana je na samo 12 poena i domaćin je napravio preokret.

Kod 90:86 za Warriorse, Ibaka je napravio prekršaj nad Curryjem na šutu za tri poena, MVP lige ubacio je sva tri slobodna bacanja, zatim dodao još jednu tricu i zaključio priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je Steph Curry. Najbolji nastup u sedmoj utakmici. Za dlaku smo se izvukli u ovoj seriji, uspjeli smo izboriti prolaz i okrećemo se finalu”, poručio je Steve Kerr.

Tamo ih čekaju Cleveland Cavaliersi, iznimno motivirani i nešto svježiji. Prošle sezone Warriorsi su bili bolji, ove sezone trebalo bi biti još zanimljivije i neizvjesnije. Ovaj put Cavsi dolaze sa svim svojim zvijezdama za razliku od prošlosezonskog finala kada je sve palo na leđa isključivo Jamesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.