Hajduk: naš klub je grubo oštećen u utakmici protiv Istre 1961

Čelništvo Hajduka na današnjoj je konferenciji za novinare priopćilo kako je njihov klub grubo oštećen u utakmici protiv Istre 1961 u prvom kolu ovosezonske Prve hrvatske nogometne lige koja je na stadionu Poljud u prošlu nedjelju završena rezultatom 1-1 a u kojoj, kako je rečeno, nije dosuđen jedanaesterac za momčad Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Cjelokuopna javnost, te baš svi akteri, osim onoga koji dijeli pravdu, vidjeli su da je Hajduk grubo oštećen već u premijeri sezone pred svojom publikom”, istaknuto je u priopćenju kojeg je pročitala predsjednica Nadzornog odbora Hajduka Branka Ramljak, a nazočili su, među ostalima, i predsjednik Uprave Marin Brbić, predsjednik Skupštine Hajduka Vinko Radovani, te sportski direktor Goran Vučević.

Kako se navodi u priopćenju, u trenucima kada se danima stvarao red za Hajdukove godišnje ulaznice, kada je izvrsno otvorena sezona momčadi pobjedom u drugom pretkolu Europske lige u gostima nad Dundalkom u Irskoj, kada je broj članova pretplatnika počeo naglo rasti, kad je naglašen pozitivan financijski trend kluba, ulaganje u infrastrukturu (videonadzor stadiona Poljud), uložen ogroman trud i rad na svim razinama, pogotovo u najmlađim kategorijama, dogodilo se “ono najružnije, čemu smo nažalost, svjedoci i proteklih godina”.

“Naš dalmatinski ponos i prkos neće poljuljati namjere raznoraznih likova kojima je jedini cilj da se utakmice i na našem Poljudu igraju bez gledatelja”, poručili su čelnici Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasili su kako je ponovno isplivalo na površinu nepoštivanje najbrojnijeg navijačkog tijela u Hrvatskoj, 103 godine starog kluba, bogate i slavne prošlosti, kluba sa 18 naslova prvaka i 15 osvojenih nacionalnih kupova.

“Ljudski je griješiti, no kad greške iz iznimaka postanu pravilo, a i to pravilo dobije svoj kontinuitet, i to prema već uhodanom scenariju, gotovo uvijek prema istom istom klubu, njegovim igračima, trenerima i ostalim predstavnicima, pa u konačnici i navijačima, riječ slučajnost u tom kontekstu više nema smisla. Jer ovo je scenarij koji se već sezonama ponavlja”, stoji u priopćenju.

Također se navodi “kako ima nekih klubova u Prvoj ligi koji su uvjereni da je u milijunima spas, ali mogu oni sa svojim milijunima, gradskim, ovakvim i onakvim, graditi i stvarati momčad, dominantni sustav ili moć, ali nikada neće biti nogometni klub, veliki klub, od povijesti, ponosa, prkosa i obraza, nogometni klub za kojeg se živi od kada se rodiš pa dok ne umreš”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sigurno da neke boli činjenica da se neke stvari ipak ne mogu kupiti novcem, pa gledaju u tuđe dvorište te se, kako i sami kažu, raduju ili tuguju suparničkim sportskim rezultatima”, navodi se u priopćenju.

“Ali za kraj ćemo naglasiti, Hajduk je uvijek bio i ostao trn u oku okupatoru, agresoru i likovima bez lica i naličja, ponosa i obraza, ljudima bez alata i bez zanata. Međutim ovaj 103-godišnjak je neumoran i ne posustaje u borbi za bolji i pravedniji nogomet na svim razinama, s ciljem za bolje sutra hrvatskom klupskom nogometu. Ali i cijelom našem društvu”, stoji u priopćenju.

Na novinarskoj konferenciji je rečeno da je ona sazvana zbog čitanja priopćenja te novinari nisu postavljali pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.