Hajduk i Rijeka u utakmici prepunoj iskra remizirali 1:1

U utakmici 11. kola Prve hrvatske nogometne lige Rijeka i Hajduk su u Dugupolju igrali bez pobjednika 1:1 (1:0). Ovaj dvoboj odigrao se u Dugopolju jer se na domaćem Hajdukovom stadionu, na splitskom Poljudu mijenja trava. Dvoboj je najprije bio prebačen u Zadar, no policija nije dala potrebne dozvole i nogometaši Hajduka i Rijeke osvanuli su ponad Splita, u Dugopolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U burnom i žestokom dvoboju u kojem nije izostajalo ni nesportsko ponašanje navijača, Hajduk je možda imao nešto malo više od igre. Međutim, iskrilo je na sve strane, a sudac je u jednom trenutku i nakratko prekinuo utakmicu, jer su domaći navijači gađanjem stolica ometali izvođenje gostujućeg kornera.

Hajduk je poveo u 22. minuti iz jedanaesterca. Prethodno je Lešković igrao nesmotreno rukom u svom kaznenom prostoru. Siguran realizator najstrože kazne bio je Caktaš, prevario je vratara udarcem kojeg u nogometu zovu “panenka”, po čuvenim češkom igraču iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća kojeg je uspješno prakticirao.

Kasnije se situacija na terenu zaoštrila, a u jednim trenutku nastala je opća gužva koja je rezultirala isključenjem Hajdukovog pomoćnog trenera Vučka i žutim kartonom Leškovića iz Rijeke. A sudac Jović iz Zagreba zbog ubacivanja predmeta u teren još jednom je nakratko prekinuo utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je Rijeka pohitala prema izjednačenju. U 63. minuti ga je i dosegla, pogodak je zabio Kržić nakon greške Hajdukove obrane. Do kraja više nije bilo promjena, s ovim rezultatom Rijeka je zadržala kao drugoplasirana devet bodova ispred Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.