HNS i hrvatska policija: Talijani su išli na ruku huliganima

“Ovo nije slučajnost, ovo je udar na nacionalnu reprezentaciju, na najpoznatiji hrvatski proizvod” uglas su na prigodnoj konferenciji za novinare rekli dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, povjerenik za sigurnost pri HNS-u Zoran Cvrk i Dubrvko Perec iz Odjela za sprječavanje nereda na stadiona pri MUP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U iščekivanju smo rigorozne kazne, a sve to što se dogodilo ne možese pravdati nikakvim pričama i objašnjenjima, govorio je Vrbanović. Rekao je još:

– Tu su bili i žene i djecA i velika većina hrvatskih navijača isto su bili žrtve tih huligana. Dosad nije zabioježeno da vlastiti navijači žele izbaciti svoju momčad iz nekog natjecanja. Ni samo ne možemo razumjeti da je ludost otišla tako daleko. Osramoćeni smo kao barbari s Balkana, to više nije novost. Ovo je organizirana akcija, koja je napravila veliku štetu. Borit ćemo sukladno zakonu. Tražimo i molim institucije države da naprave sve što mogu u svojim ovlastima. Talijani su nas doslovno izručili huliganima. Mnogi navijači kazali su nam da su na stadion mogli unijeti što su htjeli.

Policijski načelnik Dubravko Perec pričao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Još od rujna radimo na ovoj utakmici s talijanskom policijom. No, tek nakon incidenta doznali smo da su se ulaznice mimo dogovora kupovale i u Trstu i od strane talijanskih navijača. Zajedno s talijanskom policijom pratili smo tu rizični skupinu koja je imala personalizirane legalne ulaznice. Na kraju se pokazalo da su ti navijači napravili nered i koristili pirotehniku.

Zoran Cvrk prisnažio je:

– Zatražene su posebne mjere za te navijače, Talijani su kazali da nema šanse da se te ljude ne pusti na stadion jer imaju legalne ulaznice. Obećali su najjače moguće sigurnosne mjere i provjere pri ulasku na stadion. Također, smjestili su ih na jedno mjesto na stadionu kako bi ih lakše kontrolirali. I ništa nije pomoglo,
ne želim govoriti je li to slučajno il namjerno. Mi smo odgovorni za svakog navijača na stadionu i tako ćemo i postupati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.