Hrvatski vaterpolosti lako s Argentincima, slavili su s čak 19 razlike

Foto: fah

Hrvatski vaterpolisti “s pola snage” došli su do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki. Slavili su izabranici Ivice Tucka s 24:5 protiv Argentine. Slijedi ogled s Mađarima koji će po svemu sudeći biti ključan u borbi za prvo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Ivice Tucka nisu podcijenili suparnika te su ozbiljnim pristupom i angažmanom došli do najuvjerljivije pobjede u utakmicama prvog kola.

Već na polovici prve četvrtine Hrvatska je vodila s 4-0, a nakon prvog dijela prednost je bila šest pogodaka (8-2).

Nešto neefikasniji su bili hrvatski vaterpolisti u drugoj četrvrtini (4-1), da bi u trećoj hrvatska obrana ostavila Argentince bez pogotka (7-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske strijelce je s pet pogodaka predvodio Jerko Marinić Kragić.

Četiri gola postigao je Ante Vukičević, a tri Luka Bukić.

Po dva pogotka postigli su Marino Čagalj, Ivan Krapić, Franko Lazić, Josip Vrlić i Konstantin Harkov, a po jedan Rino Burić i Zvonimir Butić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini igrač bez pogotka bio je Andrija Bašić.

Marko Bijač je sakupio pet obrana, a Toni Popadić četiri.

U drugoj utakmici 1. kola u skupini C igrat će Mađarska i Japan. Utakmica će započeti točno u podne po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom kolu Hrvatska će igrati odlučujuću utakmicu za prvo mjesto u skupini protiv reprezentacije Mađarske.

Taj je dvoboj na rasporedu u srijedu, 19. srpnja, s početkom u 5 sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.