Island bolji od Austrije, Hrvatska posljednja u skupini

epa11101291 Austria's Lukas Herburger (L) in action against Iceland's goalkeeper Viktor Gisli Hallgrimsson (R) during the EHF Men's EURO 2024 Main round group 1 handball match between Austria and Iceland in Cologne, Germany, 24 January 2024. EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

U prvom susretu posljednjeg, 4. kola skupine I drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu rukometaša, u kojoj igra i Hrvatska, Island je u Kölnu svladao Austriju sa 26-24 (14-8) i tako joj zatvorio vrata prolaska u polufinale, dok je sada jasno kako će Hrvatska natjecanje okončati na posljednjem šestom mjestu u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Islanđane je do pobjede predvodio Sigvaldi Gudjonsson s osam golova, sedam je dodao Aron Palmarsson, dok je Tobias Wagner bio najefikasniji kod Austrije sa sedam pogodaka.

I Island i Austrija su natjecanje u skupini okončali sa po četiri boda, koliko ima i Mađarska koja će od 18 sati igrati protiv Francuske. Hrvatska, koja će od 20.30 sati igrati protiv Njemačke, je na dnu s jednim bodom.

Francuska je još ranije osigurala prvo mjesto u skupini te će u polufinalu igrati protiv branitelja naslova Švedske, dok je Njemačkoj za drugo mjesto i polufinalni ogled protiv Danske potrebna ili pobjeda Francuske protiv Mađarske ili njezina pobjeda protiv Hrvatske, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.