Jednomjesečni istražni zatvor za sve 42 uhićene osobe

Foto: fah

Svima uhićenima zbog napada na policiju na autocesti kod benzinske crpke u Desincu večeras je određen istražni zatvor. Tako su odlučile sutkinje istrage velikogoričkog Županijskog suda. Riječ je o ukupno 42 osobe među njima je 11 mlađih punoljetnika, kazala je glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici Kornelija Kallay Blažeković.
– Istražni zatvor određen je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, izazivanja nereda. Nije uobičajeno da se istražni zatvor traži za ovako veliki broj osoba u jednom danu. To je odrađneo u četiri grupe. Tri sutkinje su o tome odlučivale, izjavila je glasnogovornica Županijskog suda Kallay Blažeković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon subotnjeg sukoba pripadnika Torcide s policijom ukupno je privedeno 44 navijača splitskog Hajduka, a tužiteljstvo ih tereti za izazivanje nereda za što je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

U prvoj skupini koja je, nakon ispitivanja na tužiteljstvu i sudskog ročišta, pritvorena u Remetincu mladići su rođeni između 1998. do 2002. godine, a tužiteljstvo ih sumnjiči za nerede u kojima su ozbiljno ugroženi životi i imovina. Jedan od njih i ranije je osuđivan zbog sličnih nedjela s elementima nasilja, dok osmorica nisu kažnjavana, otkrila je glasnogovornica suda.

Odvjetnici nekih osumnjičenika izjavili su da su njihovi branjenici u potpunosti odbacuju optužbe. Najavili su i žalbe na odluku suca istrage, o čemu bi idućih dana trebalo odlučiti izvanraspravno vijeće Županijskog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u masovnom sukobu navijača Hajduka s malobrojnim pripadnicima policije pokraj benzinske crpke Desinec na autocesti A1 ozlijeđeno je 20 policajaca, isto toliko pripadnika Torcide, od kojih je četvero ranjeno vatrenim oružjem. U velikom neredu policajci su upotrijebili i vatreno oružje, a zbog kaosa koji su izgrednici izazvali autocesta je bila zatvorena 12 sati, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.