Ivančević: Trenirala sam za medalju, a ne znam hoću li uopće nastupiti

Foto: snimka zaslona

Hrvatsku će na Europskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje počinje u petak u Beogradu, predstavljati sedmero ili osmero atletičara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina ih odrađuje posljednje pripreme u glavnom gradu Srbije, a jedna od glavnih uzdanica Andrea Ivančević, koja u posljednje vrijeme blista na 60 metara s preponama, zbog ozljede je i dalje u Zagrebu.

Radi se o rupturi stražnje lože. Nije bila jako velika, međutim dovoljno da smeta pri sprintu. Dobro se oporavljam. Danas i u četvrtak imam kontrolne treninge pa ćemo odlučiti hoću li nastupiti ili ne, rekla je Ivančević za HRT.

Iza nje je polufinale Olimpijskih igara, nastup u Dijamantnoj ligi, a prošle godine rušila je i hrvatski rekord na 60 metara. Na posljednjem dvoranskom SP-u bila je četvrta iza dviju Amerikanki i Britanke, a cilj je u Beogradu dostići najvišu razinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenirala sam za medalju, ali sad ćemo tek vidjeti hoću li otići na Europsko prvenstvo. Teško mi je reći s obzirom na ozljedu. Kad odradim još dva treninga, znat ću više, dodala je.

Uz Ivančević, najveće nade polažemo u Stipu Žunića, koji je bacivši kuglu 20.77 bio odličan na Balkanijadi, kao i u Ivana Horvata u skoku s motkom, koji je na istom natjecanju postavio hrvatski rekord preskočivši pet metara i 76 centimetara.

Osim njih, Hrvatsku će od petka do nedjelje u Beogradu predstavljati i Filip Mihaljević u kugli, Ana Šimić u skoku u vis, Mateo Ružić na 400 metara te Ivana Lončarek i Zvonimir Ivašković u utrci na 60 metara s preponama. Sve ćete moći pratiti na našem Drugom programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.