Ivica Olić o Niki Kovaču: ”Secirali su mu svaki rezultat, takav presing čelnika Bayerna nisam vidio za Flicka”

Foto: fah

Bivši hrvatski reprezentativac, bivši nogometaš Bayerna, Ivica Olić, između ostaloga osvrnuo se na razlike između bivšeg trenera bavarskog klub, koji je navodno blizu klupe Borussije Dortmund, Nike Kovača i sadašnjeg trenera Hansija Flicka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern pod vodstvom Flicka izgleda opuštenije, igrači igraju rasterećeno, neki će reći kako igrači ne ”sabotiraju” sadašnjeg trenera, kao što su navodno bivšeg. Flick ima i rezultate, prati ga sreća. Prošle jeseni Bayern je doživio debakl od Eintrachta iz Frankfurta da bi u sljedećem kolu deklasirao jaču momčad od Eintrachta, Borussiju Dortmund. Između te dvije utakmice, a nakon medijskog linča i želje Karla-Heinza Rummeniggea, bivši hrvatski izbornik napustio je klub. Flick je sjeo na njegovo mjesto i – ostao.

“Baš uoči utakmice pogledao sam koliko traje taj Bayernov niz. I to je, čini mi se, 14, 15 utakmica. Oni su nakon Nike Kovača imali dvije utakmice koje su izgubili (op.a., porazi od Bayera i Borussije (M)), ali su se vrlo brzo konsolidirali i napravili pozitivnu sliku i atmosferu u svlačionici. Ono što je najvažnije – ta je ekipa izazvala da se o njoj pozitivno i priča i piše. Flick je tu ekipu jako dobro poznavao jer radio je s njima u reprezentaciji. Kod Nike je bio taj problem što se secirao svaki njegov rezultat. I permanentno su mu nakon svakog poraza tražili i vadili tko je igrao, tko je ostao na klupi. A taj presing novinara i čelnika kluba nisam vidio za Flicka. Kada bi Bayern izgubio s Flickom, onda se iz tog poraza izvlačilo samo pozitivno, odnosno dobre stvari”, rekao je Ivica Olić za Tportal te je nastavio:

“Taj prvi period bio je ključan, koji je Flick prebolio, pa ekipa sada juriša i u Bundesligi, a vidjeli smo i protiv Chelseaja, i prema završnici Lige prvaka. Ključ svega je atmosfera, ali i brojne rotacije jer jednu utakmicu igra Gnabry, jednu Perišić, zatim Coman, pa Müller. Osim Lewandowskog, rotirao je jako puno igrača i svi igraju sjajno. Ali moram izdvojiti mladog Daviesa kojeg je na lijevog bočnog stavio Niko Kovač. Jer Davies je inače krilni napadač. I onda kada su ga vidjeli da s tom izrazitom brzinom igra na lijevom beku, mnogi su bili skeptični jer Bayern na toj poziciji ima i odličnog Alabu. Valjda su mislili da će to biti teško izvedivo, ali spletom okolnosti, jer puno je igrača iz obrambene linije bilo ozlijeđeno, Alabu su premjestili mimo njegove volje na stopera, ali Davies jednostavno igra strašno dobro. Protiv Chelseaja je išao kao na motoru”, poručio je sjajni bivši napadač Vatrenih Ivica Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.