Ivković: Da je Hajduk ovako igrao na Maksimiru, možda bi sve bilo drugačije

Foto: snimka zaslona

Dinamo je četiri kola prije kraja i teoretski potvrdio naslov prvaka remijem s Hajdukom (0:0) na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čestitamo Dinamu na 24. naslovu prvaka. Očekivano od prvog dana, Dinamo je bolji od ostalih, ima veći, jači i bolji kadar. No Dinamo je odigrao toplo-hladno, pogotovo u drugom dijelu prvenstva. Bišćanu sad slijedi najteže, neki igrači će otići, neki će doći, Dinamo, trenera i stožer čeka zahtjevno razdoblje, rekao je Tomislav Ivković u emisiji Stadion.

– Možemo biti izuzetno zadovoljni suđenjem u ove tri utakmice, u svima je bilo jako dobro suđenje, dodao je HTV-ov sudački ekspert Marijo Strahonja.

Bišćanu je cilj opravdao sredstvo

O derbiju je više rekao Ivković:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Cilj opravdava sredstva što se tiče Dinama. Bišćan je pametan dečko, šahista, puše i na hladno, tako je ušao u današnju utakmicu. Hajduk je bio dobar, zaprijetio je preko Sahitija, no na kraju nula udaraca u okvir gola u prvom dijelu. Dinamo je držao konce, nije riskirao, nedobra i siromašna utakmica, Dinamo je imao i već riješeno prvenstvo, zato je baš i mogao igrati otvorenije. Hajduk je pak dao maksimum, ali protiv ovakovg Dinama, koji je dobro stajao na terenu, bio discipliniran i organiziran, teško je mogao više napraviti. Nije bilo posebno raspoloženih igrača da donesu prevagu. Kad je ušao Kalinić, Dinamo je zbog Hajdukovog rizika možda mogao pobijediti. Ja sam kao trener očekivao derbi s više rizika, više šansi i s ponekim golom, naglasio je Ivković i dodao:

Više se nitko ne boji Hajduka

– Vidjelo se da igrači Dinama slijede upute trenera, a on nije riskirao, Hajduk isto nije previše riskirao. Siromašna utakmica. Da je Hajduk tako ušao u utakmicu u Maksimiru, gdje je izgubio s 4:0, možda bi sve bilo drugačije. No Leki treba vremena da upozna igrače s kojima raspolaže. Kad bi Hajduk uvijek ovako igrao, imao bi više šansi, No više nitko se ne boji Hajduka, pod navodnicima, pa svi protiv njega igraju da bi pobijedili. Hajduk ima samo Livaju, a Dinamo pet-šest takvih igrača koji mogu sami riješiti utakmicu. Hajduk mora osnažiti ekipu, ima situaciju u kojoj se otvaraju novi vidici, moraju stati iza trenera, složiti kadar koji će biti adekvatan. Pred njima je jako težak zadatak. Moraš dovesti kvalitetne igrače da bi osvojio prvenstvo, ne mogu igrati “Livaja i dica”, kako bi neki željeli.

– Igor ga je pratio kao izbornik mladih igrača, nije iznenađenje. Drmić je odigrao dvije utakmice u kratkovrijeme, dobra prilika da Topić stekne jedno veliko iskustvo, prokomentirao je Ivković iznenađujući nastup 19-godišnjeg Topića u vrhu Dinamovog napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strahonja prezadovoljan suđenjem Bela

O suđenju Darija Bela u derbiju Strahonja kaže:

– Sudio je odlično, vro dobro se prilagodio derbijima, vrlo dobar sudac i vrlo dobar njegov tim. Bio je vrlo uvjerljiv, strog, posebno kad je u 18. minuti upozorio Sahitija, kad je apsolutno uzeo konce u svoje ruke. Upravljao je utakmicom, spustio razinu prihvatljivosti, nije dijelio opomene, no nije ni bilo potrebe. Malo jače Borevković je ušao u Topića kad ga je zahvatio u nos, no ne treba ga secirati na taj način, jer je stvarno dobro sudio, smatra Strahonja.

Tomas je donio preokret Osijeku

– Dva velika rezultata za Osijek, s obzirom na situaciju u kojoj su bili. Dolazak Tomasa okrenuo je situaciju, velik iskorak, dvije pobjede, šest bodova i ponovno treće mjesto. Imali su i dozu sreće danas, dali su gol odmah na početku. Varaždinu se povrijedio na zagrijavanju i Teklič, a znamo što on znači za njih. Varaždin i dalje igra dobro, ali koštaju ga pogreške, prokomentirao je pobjedu Osijeka 3:1 u Varaždinu Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.