Još 22 Boysa puštena na slobodu: Nitko nije tražio pomoć države oko jamčevine, sve plaćeno donacijama

zatvora boysa
Foto: Fah

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo je da su danas u Ateni na slobodu puštena još 22 hrvatska državljanina, pripadnika Bad Blue Boysa, pa su sada ukupno oslobođena 63 hrvatska državljanina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Mediji prozivaju BBB-e zbog vrijeđanja nakon povratka iz Grčke: Prisjetimo se – prikazivali su ih kao zločince…

Ističu kako je sukladno naputku Vlade RH, putem hrvatskog Veleposlanstva u Ateni, svima ponuđena novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku.

Ponuđena je, također, mogućnost izvršenja uplate jamčevine uz kasniji povrat, radi ubrzanja procedura, no takva ponuda nije iskorištena s obzirom na to da je jamčevina uplaćena putem odvjetnika navijača.

Veleposlanstvo RH u Ateni do sada je pružilo novčanu pomoć za potrebe kupnje avionskih karata i druge troškove radi povratka u Hrvatsku za 38 hrvatskih državljana, a putni listovi izdani su za njih 14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vlada RH, putem nadležnog veleposlanstva, nastavlja pomagati hrvatskim državljanima i održavati komunikaciju na svim razinama s grčkim tijelima, stoji u priopćenju.

Što kažu BBB?

BBB-i su prije nekoliko dana se oglasili o financijskoj pomoći države.

“Suprotno napisima u pojedinim medijima, troškovi obrane kao i svi drugi troškovi za našu braću u Grčkoj plaćeni su donacijama njihovih obitelji te Bad Blue Boysa i ostalih navijača Dinama, kao i navijača nekih drugih klubova. Svima njima i ovim putem zahvaljujemo. Rijetke su prilike u kojima demantiramo novinarske laži na svoj račun ali ovaj put na to nas tjeraju zlonamjerni pokušaji nametanja političkog konteksta u ovoj priči”, objavili su BBB-i.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.