Kobe Bryant o katoličkoj vjeri: Pomogla mi je u mojim najtežim trenucima

Američki košarkaš Kobe Bryant, jedan od najvećih u povijesti toga sporta, izjavio je u velikom razgovoru za magazin GQ kako mu je njegova katolička vjera pomogla proći kroz jako teška vremena u karijeri i privatnom životu, navodi bitno.net

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bryant, koji je nedavno objavio svoj odlazak iz profesionalnog sporta, ispričao je o svojoj krizi koju je izazvao sam – preljubom.

Naime, 2003. Bryant je optužen da je silovao ženu u hotelskoj sobi u Coloradu dok je bio tamo na operaciji koljena. Košarkaš je odmah osporio optužbe protiv sebe i rekao kako je žena pristala na seks s njim, priznavši tako da je prevario svoju suprugu Vanessu s kojom se oženio dvije godine ranije.

Bryant je naposlijetku oslobođen optužbi za silovanje, a sa ženom se nagodio izvan suda. Negdje u isto vrijeme objavio je priopćenje u kojem se ispričao toj neimenovanoj ženi i njezinoj obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela priča ostavila je očiti trag na njegov brak, ali i na profesionalnu karijeru. Veliki dio oglašivača raskinuo je ugovore s njim. Bryant je sada ispričao kako je u to vrijeme tražio potporu i utjehu u vjeri.

“Bilo me briga za ugovore. Bojao sam se da ću ići u zatvor. Bio sam užasnut. Ali, ono što mi je tada pomoglo, a ja sam katolik, tako sam odgojen i tako odgajam svoju djecu, bio je razgovor sa svećenikom”, rekao je Bryant i prepričao taj razgovor:

“Pitao me: Jesi to napravio?, a ja sam mu rekao: Naravno da ne. Potom je pitao imam li dobrog odvjetnika, a ja sam mu odgovorio potvrdno. Rekao mi je: Pusti sve to. Kreni dalje. Bog ti neće dati više od onoga što možeš pretrpjeti i sve je u njegovim rukama. Ovo ne možeš kontrolirati”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“I to je za mene bila prijelomna točka”, ispričao je Bryant.

Borba s posljedicama njegova grijeha ipak nije bila tako jednostavna. Njegov brak našao se u ozbiljnoj krizi. Vanessa i on su 2011. podnijeli zahtjev za razvod. Međutim, dvije godine kasnije su ga ipak povukli i danas su i dalje zajedno i imaju dvoje djece.

Više pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.