Koliko zarađuju zvijezde Dinama i koliko bi se novca trebali odreći?

Foto: fah

GNK Dinamo je zbog pandemije koronavirusa odlučio smanjiti plaće igračima, stožeru i članovima radne zajednice u periodu od sljedećih šest mjesec, a to su zasad odbili igrači prve momčadi i Nenad Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka je takva da igrači i treneri ostaju bez trećine prihoda. Trećina primanja isplatit će im se u redovnim rokovima, dok će se trećina primanja isplatiti u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo.

Kako bi to izgledalo donose Sportske novosti.

Radna zajednica: Oni koji imaju plaću do 7500 kuna, bez ustega; oni koji imaju više od 7500 kuna trećinu tog dijela koji je veći od 7500 kuna dobivaju odmah, trećina će im se isplatiti najkasnije šest mjeseci od prve službene utakmice, a trećine se odriču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači (primjer): Ako je plaća 120 tisuća eura godišnje, dakle, 10 tisuća eura mjesečno, odmah dobiju 3333 eura, 3333 eura mjesečno najkasnije šest mjeseci od prve službene utakmice, a 3333 eura se odriču. S obzirom na to da je odluka na snazi šest mjeseci od 120 tisuća eura neće im se isplatiti 19.998 eura ili 16 %. Kako imaju dugoročne ugovore, na četiri ili pet godina taj je postotak još manji.

Ako se pogledaju brojke:
1,2 milijuna eura godišnji je ugovor s maksimirskim klubom Dinamova trenera Nenada Bjelica

500-700 tisuća eura godišnje ima prva kategorija igrača Theophile, Ademi, Livaković, Gavranović, Petković, Moubandje…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.