Koronavirusom zaraženi košarkaš se pokajao i ispričao: ”Sram me je zbog svega, dobro se o meni brinu i uskoro ću u potpunosti ozdraviti”

Foto: Snimka zaslona

Košarkaška zvijezda NBA lige, Rudy Gobert, prije nekoliko dana rugao se s koronavirusom, no, danas je objavljeno da je i sam zaražen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaš Utah Jazza, suigrač hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića, Rudy Gobert, suviše je olako shvatio opasnost od koronavirusa koji je zahvatio više ili manje cijeli svijet, a od kojeg je dosad umrlo nešto manje od 5000 ljudi, samo u Hrvatskoj susjednoj Italiji preko tisuću.

Podsjetimo, Gobert se na tiskovnoj konferenciji rugao s mjerama opreza koje su poduzeli u njegovom klubu kako bi zaštitili igrače, stručni stožer te sve klupske djelatnike, ali i predstavnike medija od koronavirusa.  Na kraju tiskovne konferencije Gobert je s osmIjehom na licu istrljao sve diktafone i mikrofone na stolu pa onda istrčao iz Utahovog press-centra. To se dogodilo u ponedjeljak, sada je četvrtak navečer i Gobert nije jedini košarkaš Utah Jazza koji je pozitivan na koronavirus, uz njega zaražen je i Donovan Mitchell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svega suigrač hrvatskog košarkaša, Bojana Bogdanovića, Rudy Gobert, postao je svjestan svog postupka te se pokajao i obratio javnosti preko svog Instagram profila:

”Želim se zahvaliti svima na brizi i podršci u posljednja 24 sata. Svašta mi je prošlo kroz glavu nakon što sam saznao za dijagnozu. Uglavnom strah, sramota i tjeskoba. Prvo i najvažnije, želim se svima ispričati jer sam ljude doveo u opasnost. Tada nisam imao pojma da sam zaražen. Bio sam bezobrazan i nema isprike za to. Nadam se da će moj postupak poslužiti kao primjer drugima da ovo sve moraju shvatiti vrlo ozbiljno. Činit ću sve što mogu da, koristeći iskustvo, educiram druge i spriječim širenje ovog virusa. Sjajno se brinu o meni i uskoro ću u potpunosti ozdraviti. Hvala svima na podršci. Savjetujem svima da poduzmu potrebne korake kako bi ostali sigurni i zdravi ”, napisao je francuski košarkaš Rudy Gobert na Instagramu.

Podsjetimo, Rudy Gobert je u zadnjih desetak dana, a s obzirom na brutalan tempo u NBA ligi, igrao protiv Toronta, Detroita, Bostona, New Yorka i Clevelanda te je svim tim momčadima dana zapovijed za samoizolaciju košarkaša s obzirom da se strahuje da je Gobert mogao zaraziti veći broj svojih kolega košarkaša…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.