Kreće Liga prvaka: Modrić i Kovačić dočekuju Srnu i Eduarda

Utakmicama 1. kola u skupinama A, B, C i D u utorak će započeti nova Liga prvaka u kojoj će pozornost hrvatskih ljubitelja nogometa najviše biti usmjerena na dvoboj skupine A u Madridu, gdje se na travnjaku potencijalno mogu naći četvorica aktualnih i bivših reprezentativaca te šesteročlana sudačka ekspedicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stadionu Santiago Bernabeu će desetorostruki europski prvak Real Madrid dočekati Šahtar iz Donjecka. Luka Modrić trebao bi biti jedna od glavnih figura u Realovoj igri, a Darijo Srna će kao kapetan povesti Ukrajince na travnjak Bernabeua. Mateo Kovačić će čekati svoju priliku iz drugog plana na klupi Reala, a ista sudbina čeka Eduarda Da Silvu na klupi Šahtara, dok će 38-godišnji Riječanin Ivan Bebek predvoditi hrvatsku sudačku ekipu.

Bit će to Benitezov debi na Realovoj klupi u Ligi prvaka, a španjolski strateg rekao je uoči dvoboja da ne osjeća nikakav pritisak te da ne postoji imperativ osvajanja pobjedničkog pehara. Dobar start u Ligi prvaka je nešto što se kod Madriđana podrazumijeva. Kad su u pitanju europska klupska natjecanja, Real samo dvaput nije uspio pobijediti u prvoj domaćoj utakmici, a posljednji put se to dogodilo 1962. godine, kad je Anderlecht uspio izvući remi (3:3) na Bernabeuu.

Imperativ pobjede imat će četvrtfinalist Lige prvaka u protekle tri sezone, aktualni francuski prvak PSG, kojem u goste dolazi švedski prvak Malmo, klub u kojem je ponikao Zlatan Ibrahimović. Šveđani se nadaju da će njihova najveća nogometna zvijezda, na račun prošlih vremena, imati milosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski napadač Mario Mandžukić koji je za vikend odigrao 17 minuta u remiju s Chievom (1:1) trebao bi, prema najavama iz tabora europskog doprvaka, biti u napadačkom dvojcu Juventusa na gostovanju kod Manchester Cityja. Vodeća momčad engleskog prvenstva, koja u Premier ligi još nije primila pogodak, bit će oslabljena neigranjem argentinskog napadača Sergija Aguera, no u Cityju su uvjereni da se njegov izostanak neće osjetiti.

Za razliku od Cityja koji je sjajno startao u prvenstvu, Juventus je u tri kola Serie A osvojio svega jedan bod od maksimalnih devet. O kolikom se rezultatskom posrtaju radi posvjedočit će podatak da je “stara dama” u prošloj sezoni trebala čak 15 utakmica kako bi izgubila osam bodova od maksimalnog mogućeg zbroja. Uz to, napad “crno-bijelih” je u tri utakmice postigao svega dva pogotka. Oba puta strijelac je bio Dybala, a jednom je zabio iz kaznenog udarca, u subotu protiv Chieva kad je Juventus spašavao bod.

U drugoj utakmici skupine D prošlosezonski pobjednik Europske lige Sevilla ugostit će Borussiju iz Mönchengladbacha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini B zanimljiviji od dva okršaja bit će onaj u Eindhovenu, gdje će PSV ugostiti Manchester United. Englezi će biti oslabljeni, jer u njihovom napadu neće biti Waynea Rooneyja. Posebno će biti zanimljivo što će nizozemski reprezentativni napadač Memphis Depay učiniti protiv svoje bivše momčadi. U drugom dvoboju Wolfsburg će ugostiti moskovski CSKA.

U skupini C Benfica je domaćin prvaku Kazahstana Astani, dok će Galatasaray ugostiti Atletico Madrid. Sve utakmice započet će u istom terminu, od 20 sati i 45 minuta.

Skupina A: PSG – Malmo, Real Madrid – Šahtar
Skupina B: PSV Eindhoven – Manchester United, Wolfsburg – CSKA Moskva
Skupina C: Benfica – Astana, Galatasaray – Atletico Madrid
Skupina D: Manchester City – Juventus, Sevilla – Borussia Mönchengladbach

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.