Kulušić: Za suce je najbolje kad ih se uopće ne spominje, nadam se da će tako i biti ove sezone

Foto: sabor.hr

Ante Kulušić najavio je neke novosti kad je suđenje u hrvatskoj ligi u pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pogrešaka je bilo i bit će ih, od toga ne možemo pobjeći, ali važno je da se o njima jasno progovori i da one ne odlučuju ni o čemu. Za suce je najbolje kad ih se uopće ne spominje, nadam se da će tako i biti ove sezone”, rekao je za 24sata.

“Suce sam podijelio u tri kategorije. U prvoj je 15 najboljih i oni će suditi isključivo Prvu HNL. U drugoj ih je također 15 i sudit će Drugu HNL, no ako se pokažu, pred kraj sezone dobit će pokoju prvoligašku utakmicu. U trećoj kategoriji je 13 sudaca i sudit će isključivo Drugu HNL. Moramo osigurati da naši najbolji suci sude više od 50 posto utakmica, kao što nalaže Uefa, jer samo tako će ostati u formi”, poručuje.

“Vikend uoči starta prvenstva organiziramo seminar na koji ćemo pozvati sve čelnike klubova i trenere, ali i medije, te prezentirati izmjene i dopune pravila. Želimo se maksimalno otvoriti prema javnosti. U emisiji HNTV-a nakon svakoga kola prikazat ćemo sve dobro i loše, a tri sata nakon utakmice kontrolori moraju dostaviti popis pogrešaka i ispravnih odluka koje će se prikazivati u emisiji. Ništa se neće skrivati”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Cilj je prvenstvo završiti bez repova te da naši suci napreduju na međunarodnim listama. Bebek je u prvoj kategoriji, Jović je ušao u drugu, a nadam se da će uskoro neki od naših sudaca završiti na europskim ili svjetskim prvenstvima. Vjerujem da će im ove promjene i veći broj utakmica pomoći da budu u formi. Uz Bebeka i Jovića, dobro stoje Strukan, Zebec i Pejin, a od mladih je najviše pokazao Pajač”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.