Kyrgiosu suspenzija od osam tjedana zbog incidenta na turniru u Šangaju: ‘Htio bih se još jednom ispričati…’

epa04735739 Australian tennis player Nick Kyrgios serves a ball to Swiss Roger Federer during their Madrid Open tennis tournament second round match at the Caja Magica pavilion, in Madrid, Spain, 06 May 2015. EPA/JUANJO MARTIN

‘Zločesti dečko’ tenisa Australac Nick Kyrgios suspendiran je na osam tjedana zbog incidenta kojeg je napravio u meču na turniru u Šangaju prošli tjedan, objavio je u ponedjeljak ATP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Suspenzija će biti skraćena na tri tjedna prema sporazumu da igrač ulazi u program brige pod vodstvom sportskog psihologa”, navodi se u priopćenju ATP-a.

Australski tenisač je dobio i kaznu od još 25.000 dolara zbog “ponašanja suprotnog integritetu igre”, a puna suspenzija ga može držati izvan terena do sredine siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australski teniski savez (TA) je objavio da će Kyrgios, koji je ponedjeljak objavio službenu ispriku za svoje ponašanje, pristao potražiti profesionalnu pomoć, zbog čega bi se mogao vratiti na terene 7. studenog.

“Nick shvaća težinu situacije, pokazao je kajanje i izrazio volju da se popravi”, kaže se u priopćenju TA-a.

Talentiranog i temperamentnog 21-godišnjeg Australca je u drugom kolu turnira u Šangaju sa 6-3, 6-1 pobijedio Mischa Zverev, a Kyrgios je u meču puštao poene, nije vraćao lake servise i nevjerojatno loše servirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je Kyrgios kažnjen novčanom kaznom od 16.500 dolara, a od toga je 10.000 dolara maksimalna novčana kazna za to što se nije trudio. Osim toga, 5.000 dolara je kazna zbog verbalnog obračuna s gledateljem, a 1.500 zbog nesportskog ponašanja.

Izvršni predsjednik ATP-a Chris Kermode je opisao Kyrgiosa kao “fenomenalni talent”, izrazivši pritom nadu da će Australac iskoristiti ovo vrijeme bez mečeva konstruktivno.

“Nickovo ponašanje u Šangaju je bilo neprihvatljivo, bilo je izraz nepoštovanja prema sportu i prema navijačima”, kazao je Kermode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom priopćenju, Kyrgios je obećao da će se ponašati bolje kada se vrati na teniske terene.

“Nakon današnje odluke ATP-a, htio bih se još jednom ispričati za incident u Šangaju. Razumijem i poštujem odluku ATP-a i iskoristit ću ovo vrijeme da se popravim na i izvan teniskih terena. Iskreno se ispričavam i jedva čekam povratak u 2017.”, stoji u Kyrgiosovoj isprici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.