Liga prvaka: Legia protiv Reala pred praznim tribinama zbog navodnih rasističkih i antisemitskih skandiranja

Foto: fah

Poljski nogometni prvak Legia iz Varšave morat će u 4. kolu skupine F Lige prvaka ugostiti Real iz Madrida pred praznim tribinama, odlučila je Disciplinska komisija Europskog nogometnog saveza (UEFA) u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz igranje bez gledatelja protiv najatraktivnijeg suparnika Legia je kažnjena i sa 80,000 eura.

Razlog ovakvoj kazni su navijački neredi tijekom 0-6 poraza od Borussije iz Dortmunda u 1. kolu igranom 14. ovog mjeseca.

Iz UEFA-e su nabrojali kako je na toj utakmici bila loša organizacija, navijači su palili baklje, izvikivali rasističke parole, a posjetitelji su i blokirali stepenice na tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Legije opovrgavaju kako je bilo rasističkih povika i stoga su najavili žalbu na odluku Disciplinske komisije.

“Medijski napisi kako su navijači Legije vikali ‘Jude, Jude, BVB’ nisu istiniti. Ustanovljeno je kako su vikali ‘Nutte, Nutte, BVB’. Radi se o skandiranju koje vrijeđa Borussiju, ali ga koriste svi ostali njemački klubovi. Tu nema nikakvih rasističkih ili antisemitskih konotacija”, stoji u priopćenju Legije.

“Nutte” je njemački izraz za prostitutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legia je jedan od najkažnjavanijih klubova u Europi zbog lošeg vladanja njezinih navijača. Tako je i prošle sezone Legia morala svoju utakmicu Europske lige protiv Ajaxa igrati bez gledatelja zbog rasističkog ponašanja svojih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.