Mate Rimac otkrio da ima prvog zainteresiranog kupca za C_Two iz Hrvatske, te da uskoro više neće biti većinski vlasnik Rimac Automobila

Foto: snimka zaslona

Mate Rimac ovih je dana svoj električni hiperautomobil C_Two predstavio u Zagrebu, a u razgovoru za RTL otkrio je kako uskoro više neće biti većinski vlasnik Rimac Automobila.

“Imamo prvog zainteresiranog kupca za C_Two  iz Hrvatske. Kaže da bi čak na njega stavio i hrvatske tablice, što bi meni bilo iznimno drago”, rekao je Rimac o automobilu čija je cijena viša od 12,5 milijuna kuna.

“Mi imamo investitore iz cijelog svijeta. Financiranje smo od prvog dana rješavali sa stranim investitorima, a to znači da ja, koji sam sada 55-postotni vlasnik firme, kroz nekoliko mjeseci vjerojatno više neću biti većinski vlasnik. Naime, da bi financirali rast i razvoj firme i ovih kompleksnih proizvoda, koji traje dugo, potrebne su nam investicije, a to znači prodaju udjela u firmi. Mi imamo klijente vani, poslujemo vani, puno zaposlenika nam dolazi izvana i mi želimo pokazati da je moguće raditi u Hrvatskoj”, rekao je Rimac.

Izvor: narod.hr/RTL