Modrić: ‘Dok me izbornik želi, a ja osjećam da mogu biti od koristi momčadi, bit ću na raspolaganju reprezentaciji’

Foto: fah

Luka Modrić u trećem dijelu intervjua za Sportske novosti govori o reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iskreno rečeno, volio bih da sada možemo igrati Euro. Imamo zbilja odličnu momčad i uvjeren sam da reprezentacija može učiniti velike stvari. Hoće li, druga je stvar. No, ono u što sam siguran jest da se osjećaj da možemo neće promijeniti zato što se igra 2021.”, kaže Luka.

Na pitanje nedostaje li mu reprezentacija, kaže: “Fali mi, baš mi puno fali! Neću ponavljati onu priču koja drugima možda zvuči patetično, ali koja je sirova realnost, a to je emotivnost života u reprezentaciji Hrvatske.”

” Osjećao sam još iz iskustava igrača koji su se opraštali od Hrvatske kako im to neobično teško pada. I nemam problem priznati da se grozim dana kada ću odigrati posljednju utakmicu za reprezentaciju. Zato nakon Rusije nisam imao nikakvu dvojbu želim li nastaviti, samo je trebalo vidjeti misli li tako i izbornik. Mene te priče o imidžu, dojmu pravog trenutka za odlazak i optimalno sjećanje, nikad nisu zamarale. Nema boljeg trenutka od osjećaja igranja za Hrvatsku. Kad tu strast i želju ne bih više osjetio, povukao bih se odmah, bez da mi itko išta kaže, taman da svi kažu da sam odličan. Strast je ključan faktor i motiv”, jasan je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je i o mlađim igračima.

” Kako rekoh, Hrvatska ima novu snagu na svoj način. Vidim Rebu kako dominira u jednom Milanu, svaka mu čast i samo neka nastavi tim kontinuitetom. Potvrđivati se uvijek je teže, ali ako jednom nešto moraš potvrđivati, znači da si nešto važno napravio i nema razloga ne ponoviti. Izvanredno igra i mali Vlašić, rapidno napreduje. Oduševljen sam Marijom Pašalićem, jer je u Atalanti, koja igra senzacionalan nogomet na europskoj razini, on je jednostavno fenomenalan. Za njega mi je osobito drago jer je prošao trnovit put, a u niti jednom trenutku nije izgubio vjeru, upornost i poniznost koja ga krasi. Vrhunski momak. I ostali su protagonisti po klubovima, ali recimo da su ovi mlađi zaslužili koju riječ više…”, kaže Luka.

” Ideja je bila ovog ljeta na Euru zaključiti s igranjem za reprezentaciju, ali, eto, dogodila se ta pošast koronavirusa, pa se sve promijenilo. To mi samo potvrđuje uvjerenje da idem korak po korak, pa će se već pokazati što, kako, gdje i kada. Uopće si ne želim stvarati pritisak, a još manje ću ga stvarati drugima. Dok me izbornik želi, a ja osjećam da mogu biti od koristi momčadi, bit ću na raspolaganju reprezentaciji. Kad prvi put posumnjam u sebe ili osjetim da sam nekome teret, ponosno ću mahnuti svima i zahvaliti na svemu što sam doživio s Vatrenima. Ponavljam, taj dan će biti jedan od najtužnijih dana u mom životu, ali to je prirodan slijed stvari…”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.