Modrić komentirao odlazak Rakitića iz reprezentacije i svoje umirovljenje: ‘Ne bi stavljao nikakve granice’

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja s utakmicama Lige nacija, prva je na rasporedu Švedska u nedjelju. Luka Modrić najavio je utakmicu te komentirao stanje u reprezentaciji, ali i oproštaj Ivana Rakitića od Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Istina je, razgovarao sam s Ivanom prije nego što je prenio odluku. Rekao mi je svoje razloge, žao mi je zbog te odluke, ali treba ju poštovati. Ali ciklusi završavaju, opraštaju se igrači od reprezentacije, nitko nije vječan. Jedino mogu reći da mi je žao, zahvaliti mu se na svemu što je napravio za Hrvatsku i hrvatski nogomet, ali nažalost moramo dalje bez njega u nove bitke, rekao je Modrić te nastavio o svojoj budućnosti u reprezentaciji:

– Ne bih stavljao nikakve granice što se tiče mene ili davao nekakve najave. Idem utakmicu po utakmicu i vidjet ćemo kako ću se osjećati fizički, mentalno. Da li ću nastaviti s repreznetacijom nakon Svjetskog prvenstva ili ne, ne želim si staviti neke granice. Uživam s reprezentacijom i vidjet ćemo koliko će to trajati.

Govorio je i o mogućem lošem vremenu u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na uvjete ne možemo utjecati, kakav god bude teren. Morat ćemo se prilagoditi, bez obzira na sve odigrati dobru utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat. Protiv Švicarske smo odigrali dobru utakmicu i pokazali karakter. Mladi igrači su odigrali jako dobro. Bradarić je odličan nogometaš i talentiran dečko, ima svjetlu budućnost pred sobom. Bit će sve bolji i bolji, pokazao je i gard, pozitivan karakter za prvu utakmicu. Sve pohvale za njegov nastup. Treba izdvojiti i ostale igrače, poput Ante Budimira, Melnjaka koji je sve bolji na lijevoj strani i Uremović koji pokazuje da je s pravom tu.

Svaka utakmica je važna, ne treba davati više važnosti nekoj utakmici. Druga dolazi za tri dana, trebat ćemo sve igrače na visokom nivou. Kako nogometno, tako i fizički kako bi odigrali dvije prave utakmice. Igramo doma, bit će navijača na stadionu, u malom broju, ali bolje nego da nema nikoga. Idemo na pobjedu u obje utakmice, rekao je Modrić. – I kad nema Zlatana, Švedska je i dalje neugodna ekipa, odličnog mentaliteta, uvijek daju maksimum, protiv Portugala i Francuske su pokazali visoku razinu kvalitete, zaključuje Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.