Najbolji hrvatski sportaši podržali izbor Janice Kostelić

Prema pisanju Jutarnjeg lista, slavni hrvatski sportaši oduševljeni su potezom ministra Predraga Šustara predlaganjem Janice Kostelić za pomoćnicu ministra zaduženu za sport. Tako su vrhunski hrvatski sportaši i sportski djelatnici zatvorili usta onima koji su pokušali skupljati političke bodove pokušavajući osporiti izbor najbolje hrvatske sportašice svih vremena, iz dokazano poštene i domoljubne obitelji, za ovu važnu službu u sportu i politici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje izjave za Jutarnji list dali su Josip Čop, bivši nogometaš i glavni tajnik HOO-a, Tomislav Paškvalin, sjajni vaterpolist zlatne generacije „barakuda“, Davor Šuker, zlatna kopačka SP ’98 i predsjednik HNS-a, atletičarka Ivana Brkljačić, Ivan Tucak, izbornik vaterpolo reprezentacije, Aleksandar Petrović, bivša zvijezda Cibone i izbornik košarkaške reprezentacije, Zoran Primorac, stolnotenisač i predsjednik kluba olimpijaca, vaterpolisti Samir Barać i Dubravko Šimenc i osobno brat i jedan od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena – Ivica Kostelić.
Riječi kao „sjajno“, „prekrasna ideja“, „super cura i ima kapacitet“, „bolju ambasadoricu sporta nisu mogli naći“, „prezadovoljni smo“ nisu silazile sa usta hrvatskih sportskih legendi.

Prenosimo neke od tih izjava:

Josip Čop, glavni tajnik HOO-a
“Ako Vlada RH potvrdi ovi imenovanje, mi u HOO-u bit ćemo prezadovoljni. Najveće je zadovoljstvo vidjeti pravog čovjeka na pravom mjestu. Janica je naša najtrofejnija olimpijka i idealna je osoba za to mjesto. HOO će joj uvijek biti na dispoziciji u zajedničkom traženju što boljeg statusa sporta u našem društvu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Brkljačić, bivša atletičarka i olimpijka
“Želim joj puno sreće, mislim da će nas sve iznenaditi. Ona će zaista stajati iza toga, napravit će promjene u resoru koji je već dugo zanemaren. Vjerujem da će to sjajno odraditi i da nije ovaj posao prihvatila tek toliko, već da zna što treba učiniti. Vjerujem da je upoznata sa stanjem u sportu, koje nije najbajnije.”

Ivica Tucak, izbornik vaterpolske reprezentacije
“Janica je to sigurno zaslužila, nadam se boljitku cjelokupnog sporta. Mislim da može doći do iskoraka u sportskom dijelu, ona sigurno ima kompetencije i osoba je koja bi mogla uvesti promjene. Ne znam ima li već plan kako to sve odraditi, ali siguran sam da ako je prihvatila posao, zna što se mora popraviti.”

Dubravko Šimenc, bivši vaterpolist i olimpijac
“Odlična ideja, ima moju veliku podršku. Očekujem da vrati sport mladima, kao što je i najavila. Sigurno da je to kroz svoju bogatu karijeru zaslužila. Nadam se da će joj prvi sastanak biti s Klubom olimpijaca, ta eminentna skupina sportaša čvrsto stoji iza imenovanja Janice. Prekrasna ideja, mogu samo reći, ‘Janica kraljica’!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samir Barać, bivši vaterpolist i olimpijac
“Bolju ambasadoricu sporta teško možemo pronaći, no mislim da je pred njom vrlo zahtjevan posao. Njeno poznavanje realnog sektora, odnosno stanja na terenu vrlo je bitno. Hrvatski sport opterećen je brojnim problemima. U prvom redu je to nedostatak financija, ali tu su i druge prepreke koje samo osoba koja je upoznata s njima može razumjeti. Hrvatska država generalno gledano mora odlučiti što želi učiniti sa sportom. Svi bi htjeli da amateri postižu profesionalne rezultate, ali to nije realno. Janici želim sreću i nadam se da će uspjeti u svojim namjerama i ostvariti motive koji su je nagnali da uđe u Vladu. Vjerujem da će se boriti za sport kao što se svojedobno borila na skijama.”

Ivica Kostelić, moja sestra voli izazove, bit će dobra
Janičin brat Ivica dao je punu podršku sestrinoj odluci da se nakon bogate sportske karijere okuša i u sportsko-dužnosničkim ‘vodama’, kao pomoćnica ministra za sport:
– Janica je stvarno dugo razmišljala, ‘vagala’ je hoće li prihvatiti ponudu o ulasku u politiku. I ja sam s njom dosta ‘razglabao’ o toj temi, složili smo se da bi bilo dobro prihvatiti tu funkciju. Ona to doživljava kao novi izazov u životu, siguran sam da to može jako dobro obavljati. Ne samo zato što je cijeli život u sportu, to je ipak drugačije. Radi se o tome da je tip osobe koja se potpuno posvećuje onome što radi i to je osnovni preduvjet da čovjek bude uspješan u bilo kojoj djelatnosti. Nadam se samo da će naići na grupu ljudi s kojima će moći surađivati na dobrobit hrvatskog sporta.

Uistinu, hrvatska sportska i politička javnost može biti više nego zadovoljna ovim izborom Janice Kostelić.
Nije na odmet podsjetiti da se obitelj Kostelić svojevremeno našla na meti medija zbog pojedinih izjava Ante Kostelića o bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću, pa je vrlo lako vjerojatno da dio nezadovoljstva praćenih uskogrudnim politikantstvom dolazi baš iz kruga novinara i političara koji su se tada na najbesramniji način obračunavali sa ovom obitelji. Sa obitelji koja je bila ponos Hrvata i hrvatskih ljudi. To i ne čudi, jer iz istih krugova su dolazile objede na račun upravo onih koji su najviše zadužili našu zemlju: predsjednika Tuđmana, generala Gotovinu, Gojka Šuška, branitelja i drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerujemo da je ta antihrvatska, lobistička, medijski eksponirana i pokvarena skupina političara i javnih osoba konačno raskrinkana u hrvatskoj javnosti. Zajedno sa njihovim namjerama i ciljevima – kojima ništa hrvatsko nije dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.