Nemilosrdna borba za novac: Tijelo nesretnog argentinskog nogometaša još nije ni izvučeno iz mračnih morskih dubina a već su krenule prijetnje…

Foto: Snimka zaslona

Izgubljena je bitka, koja je i prije početka realno govoreći bila osuđena na neuspjeh, da će se pilot malog zrakoplova Piper Malibu te 28-godišnji argentinski nogometaš, Emiliano Sala, pronaći živi nakon što su nestali u oluji iznad Engleskog kanala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijelo nesretnog nogometaša još nije ni izvučeno iz mračnih morskih dubina a već su krenule prijetnje sudovima i nemilosrdna borba za novac. Naime, Nantes, za koji je Sala s uspjehom donedavno igrao, upozorava Cardiff, nesuđeni novi klub za koji je Argentinac potpisao, a, nažalost, nikad neće zaigrati, da je probio rok u kojem je trebao isplatiti novac za nestalog Emiliana Salu.

Podsjetimo, Emiliano Sala prešao je iz Nantesa u Cardiff za rekordnu sumu od 17 milijuna eura, prvu ratu francuski Nantes trebao je primiti do 26. siječnja, radi se oko šest milijuna eura. Novac nije stigao na račun Nantesa te su Francuzi reagirali. Riječ je o prvoj od tri dogovorene rate.  Nantes je, kako piše portal 24 sata, tražio da mu se novac uplati u roku od deset dana, a u protivnom prijeti sudom. Iako zakonski imaju puno pravo na ovakav potez, teško je fokusirati se samo na posao i financije, a isključiti tragediju koja se dogodila.

Očito to nekome polazi za rukom, nogomet je, nažalost, sve manje sport a više i više veliki biznis. Oglasio se i Cardiff, klub iz Walesa za koji Sala, nažalost, nikad neće zaigrati. Cardiff je poručio da će novac uplatiti nakon što se čitav slučaj rasvijetli. Nikad iz Walesa nisu tvrdili da novac neće biti uplaćen niti su doveli u pitanje transfer bez obzira na tragediju koja je pogodila čitav nogometni, i ne samo nogometni, svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Situacija je osjetljiva, ali mogu potvrditi da je Nantes u pravu. Iskreno, ne bih puno više o tome govorio. Najbitniji razlog zbog kojeg još uvijek nismo uplatili novac je taj što tijelo još uvijek nije identificirano. Moramo ispoštovati obitelj. Prerano je za takve stvari. Platit ćemo kada bude vrijeme za to. Cardiff nikada nije rekao da neće uplatiti novac”, kazao je predsjednik velškog kluba Mehmet Dalman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz morskih dubina, iz olupine zrakoplova, podsjetimo, izvučeno je jedno tijelo, za sada nije poznato radi li se o Sali ili o 59-godišnjem pilotu.

Cardiff će novac za Emiliano Salu namiriti od osiguranja, no, još uvijek obitelji nesretnog nogometaša mora isplatiti određeni broj plaća igrača koje osiguranje ne pokriva. Nantes im je poslao i službenu obavijest o kašnjenju uplate, uz napomenu kako mu je dao dovoljno vremena da dovede svoj posao u normalu i da je vrijeme da se ugovor ispoštuje, prenosi portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.