Nepravda: Ante Kostelić ostao bez statusa ‘vrhunskog trenera’ i naknade!

Foto: Narod.hr

Ante Kostelić, otac Ivice i Janice, više nije u HOO-ovoj kategoriji vrhunskih trenera i ostao je bez trenerske naknade koju je dobivao na osnovu nevjerojatne uspješnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod kategoriju ‘vrhunski’ spadaju treneri koji treniraju kandidate za olimpijske medalje, pa samim time oni primaju najveću novčanu naknadu. Kostelić trenira braću Samuela i Eliasa Kolegu, koji su trenutno daleko od olimpijske medalje, pa je zbog toga izgubio i status ‘vrhunskog’ trenera, pišu Sportske novosti.

Ova nepoštena praksa mogla bi se odraziti i na Nikolu Bralića, koji trenira braću Martina i Valenta Sinkovića. Kad bi oni otišli u sportsku mirovinu, a on preuzeo neke mlađe sportaše, izgubio bi status vrhunskog trenera.

“HOO službeno je od hrvatske Vlade tražio da se našim najvećim trenerima da status kakav imaju akademici HAZU jer su to ljudi koji su pridonijeli da se Hrvatska proslavi u svijetu i njihov doprinos nije ništa manji. Tek kada takvi treneri odlaze u mirovinu, onda se vidi da je trenutačni sustav nakaradan”, poručio je na ovu temu predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Upoznat sam s tim problemom jer sam o tome razgovarao s nekoliko naših vrhunskih trenera. To je praznina koju ćemo sa zadovoljstvom riješiti, pronaći rješenje koje bi im omogućilo da imaju sličan status kao i sportaši. Propisat će se kriteriji pa će onima koji imaju vrhunske rezultate u kasnijoj fazi života to biti honorirano”, rekao je o tome premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.