Nezamjenjiv u Realu: Kako odmoriti umornog Luku Modrića?

Foto: fah

Nogometaši Real Madrida, kako smo već pisali, izdržali su sve napade Liverpoola na Anfieldu te su se plasirali u još jedno polufinale Lige prvaka gdje će igrati protiv londonskog Chelseaja našeg Matea Kovačića. Liverpool je sinoć bio bolji, no Real zna igrati na rezultat, što je još jednom potvrdio, a cijelu je utakmicu odigrao u dresu Reala i iskusni, 35-godišnji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić. S konačnih 3:1 Kraljevi su se plasirali u samu završnicu najjače klupske nogometne lige svijeta. Posve zasluženo, kao što su zaslužene i tvrdnje da za ovaj novi pothvat Kraljeva velike zasluge ima hrvatski veznjak Luka Modrić, koji je sinoć uglavnom bio zaokupljen obranom, manje je sudjelovao u samom napadu. Takvu je taktiku odredio Zinedine Zidane, pokazalo se da je bio u pravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Vatrenih još jednom se potvrdio kao nezamjenjivi kotačić u Realovoj lokomotivi, koju čeka i teška borba za naslov u Španjolskoj i to s Atletico Madridom te Barcelonom, a u nedjelju igraju kod Getafea, imperativ pobjede, s obzirom na neizvjesnu borbu za titulu, nameće se sam po sebi. Veliki klubovi takav presing mogu izdržati, a Real je najveći klub. Dok se Real bori za naslov Getafe se bori za ostanak u ligi, što ga čini itekako opasnim i motiviranim protivnikom.

Podsjetimo, u prvoj utakmici ove sezone Kraljevi su bili bolji te su slavili 2:0, i sada su veliki favoriti, mnogi smatraju kako bi utakmica protiv Getafea mogla biti prilika Zinedine Zidanea da odmori umornog hrvatskog kapetana, koji već dugo, dugo vremena ne zna za odmor. Igra, igra i ne prestaje…

Kako piše portal gol.dnevnik.hr ”Luka Modrić posljednju je utakmicu preskočio prije skoro tri mjeseca, 20. siječnja ove godine, kada su ispali u šesnaestini finala španjolskog Kupa od Alcoyana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tada pa do danas, 35-godišnji hrvatski reprezentativac odigrao je 16 utakmica za madridski Real, od čega je samo jednu utakmicu počeo s klupe. To znači da je u tri mjeseca hrvatski kapetan odigrao čak 1.308 minuta.

Ako tome pridodamo da je Modrić odigrao i tri utakmice za A reprezentaciju Hrvatske, što zasigurno nije bio plan, dolazimo do podatka da je u tri mjeseca odigrao nevjerojatnih 1.525 minuta.

Još zanimljivije zvuči podatak da je u 19 susreta, Modrić poražen tek dva puta. Jednom od Levantea u dresu Reala i jednom od Slovenije u dresu hrvatske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo bi sjajno kada bi s ovim brojkama hrvatski kapetan završio sezonu, ali čeka ga još najmanje deset utakmica, osam prvenstvenih kola La Lige i dva polufinalna susreta Lige prvaka.

Prema prvenstvenom rasporedu Real Madrida, Luka bi eventualno mogao propustiti sljedeća dva dvoboja. Prvi protiv već spomenutog Getafea i drugi protiv Cadiza. Ipak su to kvalitetom slabije momčadi koje ne bi trebale prirediti neko iznenađenje.

No, posljednjih mjesec dana sezone Luka bi mogao provesti na terenu, jer ih čeka nekoliko teških prvenstvenih ispita: Sevilla, Granada, Athletic Bilbao i Villarreal. A tome treba pridodati i dva polufinala susreta Lige prvaka protiv Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eventualnim prolaskom u finale Lige prvaka, za što sigurno postoji šansa, Modrić bi klupsku sezonu mogao završiti tek 29. svibnja. U brojkama, to izgleda ovako. Ako bi odigrao sve utakmice do kraja sezone, to bi bilo još skoro tisuću minuta više na terenu.

Nakon toga ga čeka Europsko prvenstvo s hrvatskom nogometnom reprezentacijom, a prvi dvoboj protiv Engleske je na rasporedu 13. lipnja. Već dva tjedna nakon finala Lige prvaka.

Stoga logično je zapitati se u kakvom će stanju 35-godišnji Modrić doći na okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije. Bez dvojbe, psihička snaga nikada nije bila upitna, Modrić će dati svoj maksimum, ali je pitanje hoće li tijelo to izdržati.”

Naravno, za navijače hrvatske reprezentacije manje je bitno kako će proći Real, bitno je prije svega da Modrić koliko toliko odmoran te potpuno zdrav dočeka Europsko nogometno prvenstvo, jer Hrvatska s njim i bez njega nije ista momčad. A Euro je pred vratima…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.