Ništa od medalje za ‘povratnika’: Nishikori svladao Nadala za broncu

Foto: fah

Japanski tenisač Kei Nishikori osvajač je brončanog odličja na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru, gdje je u nedjeljnoj borbi za 3. mjesto nadigrao Španjolca Rafaela Nadala sa 6-2, 6-7 (1), 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nishikori je do bronce mogao i mnogo lakše, jer je vodio 5-2 u drugom setu s dva ‘breaka’ prednosti, no do meč-lopte nije stigao. ‘Breakom’ za 3-1 u odlučujućem setu Japanac je stvorio prednost koju ovoga puta nije propustio te je nakon dva sata i 49 minuta borbe stigao do svog prvog olimpijskog odličja. Bila je to tek treća Nishikorijeva pobjeda u 12. obračunu sa Španjolcem koji je pojedinačnom zlatu iz Pekinga 2008. godine u Rio de Janeiru dodao i zlato u paru s Marcom Lopezom.

Nishikori je prvi Japanc koji je osvojio odličje nakon 1984. godine i povratka tenisa u olimpijski program, a ukupno drugi u povijesti, jer je 1920. godine na Igrama u Antwerpenu pojedinačno srebro završilo u rukama Ichiye Kumagaea.

U borbi za naslov olimpijskog pobjednika sastat će se branitelj zlata iz Londona 2012. Britanac Andy Murray i Argentinac Juan Martin del Potro koji je prije četiri godine osvojio broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenisači – za 3. mjesto:

Kei Nishikori (Jap/4) – Rafael Nadal (Špa/3) 6-2, 6-7 (1), 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.