Olimpijske igre mladih: Hrvatski veslački dvojci osvojili šesto i osmo mjesto

Foto: fah

Treći natjecateljski dan na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu nije donio Hrvatskoj očekivano odličje, jer su naše glavne uzdanice, veslački dvojci osvojili šesto i osmo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojac bez kormilara, Anton i Patrik Lončarić, nije uspio proći u A finale, među četiri najbolje posade koje su odlučivale o raspodjeli medalja. Osječani su u svojoj polufinalnoj skupini (od po četiri čamca) za 47 stotinki bili sporiji od vremena koje je osiguravalo nastup u finalu. Teško im može biti utješno da su ispred njih bili budući osvajači zlatnog i srebrnog odličja – Talijani i Rumunji. U utješnom B finalu, naš dvojac je stigao drugi, za ukupno 6. mjesto.

Ženski dvojac bez kormilara, Aria Cvitanović i Izabela Krakić, također nije uspio proći u borbu za odličja. Imale su četvrto vrijeme u polufinalu, a jednako tako su bile četvrte i u B finalu, što im je donijelo ukupno 8. mjesto.

Ni streljašica Marijana Matea Štrbac nije uspjela izboriti finale discipline zračni pištolj 10 m. U kvalifikacijama je bila 11., a najboljih osam prošlo je u borbu za medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plivačica Nika Čulina bila je šesta u kvalifikacijama discipline 100 m prsno, nedovoljno za prolazak u polufinale, rezervirano za 16 najboljih u konkurenciji njih 48.

Jedriličar Martin Dolenc je odradio dva solidna plova u kiteboardingu, ali je nakon trećega uslijedilo bodovno penaliziranje, što će mu pokvariti ukupni učinak. Nakon šest plovova, daskačica Palma Čargo je 11. u konkurenciji 22 natjecateljice.

Mladi rukometaši na pijesku ostvarili su dvije pobjede u istom danu. Sa 1-0 svladali su Talijane, istim omjerom potom i Paragvajce. Rukometašice su imale polovičan učinak – nakon pobjede nad Tajvanom 2-0, identičnim rezultatom poražene su od Mađarske. U nastavku razigravanja po skupinama slijede im ogledi s Mauricijusom (dečki) i Američkom Samoom (djevojke).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim rukometaša i rukometašica, četvrtog dana OIM-a na borilišta će naši predstavnici u plivanju, jedrenju, streljaštvu i taekwondou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.