Olimpijski festival europske mladeži: Nakon Nemčanina srebro osvojila i Lorena Jerebić

Foto: fah

Nakon što je hrvatski gimnastičar Mauro Nemčanin osvojio 2. mjesto na konju s hvataljkama, do srebrne medalje na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u mađarskom Győru, ‘doplivala’ je i Lorena Jerebić na 100 delfin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska sada ima tri odličja uz broncu atletičara Erika Sluge na 400 metara.

Nakon što je u kvalifikacijama i u polufinalu bila četvrta, 15-godišnja plivačica Zagrebačkog plivačkog kluba (ZPK) je sjajnim nastupom u finalu stigla do srebra s novim osobnim rekordom 1:00.49.

Prva je s novim rekordom igara bila Bjeloruskinja Anastasija Škurdai (59,34), dok je treće mjesto zauzela Turkinja Aleyna Oezkan (1:01.12). Španjolka Ana Maria Lamberto Garcia, koja je u kvalifikacijama i polufinalu bila treća, na koncu je zauzela četvrtu poziciju (1:01.15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Oduševljena sam. Priželjkivala sam medalju, vjerovala sam u sebe, ali nisam očekivala da ću biti druga,” kazala je Jerebić, dodavši: “U kvalifikacijama i polufinalu sam bila četvrta i znala sam da će u finalu biti drama. No sve je dobro završilo,” kazala je Lorena koja pohađa Privatnu gimnaziju Marul.

Zadovoljstvo osvojenom medaljom nije skrivao niti izbornik Lovrenco Franičević.

“Veselimo se i rezultatu i plasmanu. Od Lorene smo najviše očekivali i opravdala je to povjerenje. Osvojla je srebro i pritom za više od pola sekunde popravila svoj rekord,” kazao je Franičević dodavši kako je Lorena iz natjecanja u natjecanje sve bolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve bolje i bolje je pogađala svoju formu. Dobro smo planirali utrku i ona je sve vrhunski odradila. Trenerica Iva Pavelić je odlično pripremila,” dodao je Franičević prokomentiravši i nastupe ostalih naših plivača na EYOF-u.

“Za većinu je ovo bilo prvo veliko natjecanje. Plivali su na nivou svojih osobnih rezultata, neki lošije utrke neki bolje utrke. Dosta je oscilacija u toj dobi što je očekivano. Plivanje je jako napredovalo i neki plivači su ovdje plivali gotovo seniorske rezultate,” kazao je Franičević.

Nešto ranije medalju je osvojio i gimnastičar Mauro Nemčanin koji je bio drugi naa konju s hvataljkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Presretan sam. Nisam odradio vježbu kako baš treba, ali bilo je tko odvježba njegova medalja,” kazao je 17-godišnji član osječkog kluba Inova-Gim i maturant osječke jezične gimnazije.

“Bilo je dosta padova, što je dodatno pojačalo pritisak. Čestitam Rusu na pobjedi, a ja idem korak po korak. Želio bi se zahvaliti svim profesorima što su mi izlazili u susret da mogu trenirati,” dodao je Mauro koji će na jesen postati maturant.

Zlato je osvojio europski prvak Rus Sergej Naidiji s ocjenom 13,600, Mauro je bio drugi (12,566), a treće mjesto je osvojio Belgijanac Ward Claeys (12,466).

“Ovo je do sada najveći uspjeh hrvatske gimnastice na EYOF-u. Do sada je medalju osvojio jedino Tin Srbić. Krenuli smo njegovim stopama, a ako sve kreće, kako kažu, s EYOF-ima, onda će biti još bolje. Ne mogu reći da sam zadovoljan kako je odradio vježbu od početka do kraja. No, na juniorskim natjecanjima medalje često osvajaju oni koji je odvježbaju od početka do kraja,” kazao je Maurov trener Saša Solar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.