Osam policajaca ozlijeđeno u tučnjavi s navijačima u Osijeku

Foto: fah

Okupljanje navijača Osijeka na uliciradi navijanja za Bijelo-plave tijekom njihovog derbija s Lokomotivom nije najbolje završilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O incidentu poslije utakmice oglasila i Policijska uprava Osječko baranjska.

“Nogometnu utakmicu na video-zidu, ispod istočne tribine stadiona pratilo je oko 2000 gledatelja. Tijekom odigravanja utakmice, u više navrata navijači su neprimjereno skandirali te koristili pirotehnička sredstva. Nakon završene utakmice veća skupina navijača nasilno je provalila vrata na istočnoj strani stadiona, kojom prilikom su na policijske službenike Interventne jedinice policije bacali razne predmete (veće komade opeke, kamenje, staklene boce) zbog čega je, prema sadašnjim informacijama, osam policijskih službenika ozlijeđeno. Kako bi svladali aktivni otpor i odbili napad na sebe i na prostor koji su osiguravali te uspostavili povoljno stanje javnog reda i mira prema toj skupini navijača policijski službenici su uporabili sredstva prisile.

Iz navedene skupine jedna osoba je privedena u službene prostorije, uz uporabu sredstva prisile tjelesne snage, te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provodimo daljnje mjere s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja”, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.