Perišić ove sezone neće moći puno pomoći Hajduku, hoće li biti spreman za Euro?

Foto: fah

Iako već jedno vrijeme sjedi na klupi Hajduka jedan od najboljih hrvatskih reprezentativaca Ivan Perišić daleko je od toga da bude spreman za igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posve neizvjesno vrijeme povratka

Izbornik Zlatko Dalić pozvao je Perišića na okupljanje reprezentacije no, posve očekivano, neće putovati u Egipat. Drugim riječima, Peršić zapravo na klupi Hajduka predstavlja neku vrstu PR poruke navijačima. Međutim, legendarni Vatreni tu je, ali kao da nije, jer zaista nije. Male su šanse da će biti spreman za predstojeće derbije Hajduka, utakmice (Dinamo, Dinamo, Rijeka) koje su ujedno i posljednje prilike da ”Bili” spase sezonu. Sam izbornik Dalić na neki je način potvrdio, doduše neizravno, crne slutnje:

”Znam kakve su njegove emocije i želja za igranjem za Hajduk i za reprezentaciju, ali ne smije se žuriti. Mora biti jako oprezan jer to može biti kobno… Molit ću ga da bude racionalan i objektivan, da čeka pravu situaciju”, kazao je Dalić, koji je zapravo neizravno poslao poruku da se sjajnog Vatrenog ne stavlja prije vremena u vatru inače bi mogao propustiti predstojeće Europsko prvenstvo.

I Hajduk i Hrvatska trebaju pravog  Ivana

Hajduku, prema svemu sudeći, ove sezone značajnije neće moći pomoći. Splićani zaostaju četiri boda za Rijekom, pitanje je isplati li se riskirati u situaciji kada Ivan ionako ne bi vjerojatno, sve da je i donekle spreman, bio u TOP formi. Takvog, pravog Perišića, treba Hajduk, treba i Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ivan Perišić je operiran u Innsbrucku 29. rujna, dakle, uskoro će biti šest mjeseci i to je prema svemu sudeći premalo vremena za oporavak od takve ozljede i takvim godinama kada oporavak duže traje. Perišić je, naravno, borac i ako se itko može oporaviti od ozljede prije nego to očekuju najveći optimisti to je dakako on. No je li to potrebno, je li to pametno?

Rehabilitacija, nažalost, ne ide tako glatko. Na treningu Tottenhama sjajnom reprezentativcu stradala su oba meniska, dakle, ne ”samo” križni ligamenat. Drugim riječima, radi se o dosta teškoj ozljedi, dok pesimisti smatraju kako je za njega sezona završena. Pod upitnikom je i Europsko prvenstvo te prva utakmica hrvatske reprezentacije 15. lipnja protiv prvog favorita skupine Španjolske.

Kako pišu Sportske novosti, doduše ne zna se o kakvoj se točno informaciji radi i od koga, Perišić nakon što je potpisao za Hajduk desnu nogu uopće ne može istegnuti do kraja, a da mu nakon svakog većeg napora koljeno otekne. ”Primjerice, odmah s presice na kojoj se obratio medijima morao je ići da mu stave led, samo zato što je sjedio za stolom sat vremena. Ovih dana pokušali smo provjeriti koliko se stanje poboljšalo, rečeno nam je da napredak postoji, da i dalje nije u mogućnosti ispraviti koljeno sto posto te ono reagira na napore”, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije mogućnosti?

Navodne dvije mogućnosti, pogreška kod operacije križnog ligamenta ili kod rehabilitacije jer koljeno nije razgibano u pravo vrijeme, do tri mjeseca nakon zahvata, te negdje zapinje. Isto tako neki smatraju kako se preforsirao što je dovelo do kontraefekta.

Nespreman Peršić bio bi sve samo ne stari Perišić kakvog Hrvatska panično treba za Euro. Naime, nogomet kakav igra igrač Hajduka, koji za Hajduk od dolaska iz Tottenhama nije odigrao ni minute, traži isključivo potpuno spremnog igrača. Tada, potpuno spreman, Peršić je strah i treper za protivnike.

Perišić radi sam, kontrolirano, a zasad se ne zna kad će se pridružiti kolegama, a što je rekao i trener Hajduka Mislav Karoglan. Treneri znaju, osjećaju to, stoga je posve jasna poruku Dalića da se ne žuri, da se ne forsira. Moglo bi se u slučaju forsiranja dogoditi ono najgore, a to je da možda ostanemo bez onog pravog, reprezentativnog, Perišića. Bio bi to težak udarac za Hrvatsku i za Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.