Povijesna utakmica protiv Finske: FIFA odobrila devetorici nogometaša nastup za reprezentaciju Kosova

Foto: fah

Kosovo je u ponedjeljak, uoči prve kvalifikacijske utakmi ce za SP 2018. koju igra protiv Finske večeras, od FIFA-e dobilo odobrenje da devet igrača koji su ranije igrali za druge reprezentacije u kvalifikacijama igraju za njegovu nogometnu izabranu vrstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosovo je postalo 210. članica FIFA-e u svibnju, a uoči prve kvalifikacijske utakmice protiv Finske postavilo se pitanje u kojem će sastavu nastupiti. Pravila FIFA-e nalažu da nogometaš koji je nastupao za jednu reprezentaciju ne smije nastupati za drugu reprezentaciju.

Igrači koji su dobili odobrenje FIFA-e su Fanolu Pededaju i Enisu Alushi koji su prije nastupali za Njemačku, Bersantu Celini i Elbasanu Rashaniju (Norveška), Hekuranu Kryeziuju i Albertu Bunjaku (Švicarska), Sinanu Bytyciju (Austrija), Vedatu Muricu ( Albanija) te Ertonu Fejzullahu (Švedska).

Još najmanje tri nogometaša čekaju da i se odobri nastup za Kosovo koji je u kvalifikacijaam za SP u skupini I zajedno s Finskom, Turskom, Ukrajinom i Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.