Pravila u tenisu se radikalno mijenjaju, nestaje igra kakvu poznajemo?

Foto: fah

Krovna teniska organizacija ponovno razmatra mogućnost promjene brojnih pravila ove igre, a nova pravila donijela bi radikalni zaokret i neviđene promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moguće je da se setovi igraju na na četiri osvojena gema (tie-break nakon 3:3), gemovi bi završavali nakon 40:40 (ne bi više bilo izjednačenja i prednosti), ukinulo bi se ponavljanje servisa zbog udaranja loptice u vrh mreže, postavilo bi se ograničenje između servisa na 25 sekundi, zagrijavanje bi trajalo samo pet minuta, a igrači bi imali pravo pričati s trenerom tijekom meča.

“Jako smo uzbuđeni što uvodimo nešto novo. Sport se mijenja vrlo brzo i ove promjene namijenjene su ne samo novoj generaciji igrača, nego i novoj generaciji navijača. Naravno da želimo zadržati tradiciju u našem sportu, ali moguće je da neka nova pravila uvedemo i na ATP Tour u budućnosti “, poručuju iz ATP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.