Pred Dinamom najvažnija utakmica sezone, Ferencvaros u Budimpešti: ”Spremni smo i sigurni da ćemo se sretni vratiti u Zagreb”

Zagreb, 23.2.2020 - Utakmica 23. kola Prve HNL Dinamo - Inter. Na slici Lovro Majer, Igor Postonjski i Mario Ćuže. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Nogometaši Dinama otputovali su u Budimpeštu, naime, hrvatski prvak će u srijedu od 19 sati nastaviti svoj put kroz kvalifikacije za Ligu prvaka, a nakon što je na jedanaesterce izbacio rumunjski Cluj, protivnik je Ferencvaros. Radi se o ponajboljem mađarskom klubu u ovom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je, podsjetimo, i prošle sezone igrao protiv mađarskog Ferencvarosa, nakon 1:1 iz Maksimira u uzvratu u Budimpešti, momčad koju je tada vodio Nenad Bjelica, bila je uvjerljiva i na kraju je slavila 4:0. Ovog se puta zbog korona krize igra jedna utakmica, bez nazočnosti gledatelja. Za Dinamo je susret 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka od iznimnog značaja, mnogi tvrde kako se radi o Dinamovoj utakmici sezone.

Kako susret u Budimpešti vide Dinamovci, a jedan od njih je i Lovro Majer, nasljednik Danija Olma u sredini terena i igrač koji je nedavno briljirao na Poljudu u derbiju protiv Hajduka i pobjedi Dinama 2:1?

“Imamo lijepo sjećanje iz Budimpešte, spremni smo, igramo protiv dobro organizirane momčadi koja je sigurno bolja nego prošle godine, ali mi smo spremni i sigurni da ćemo se sretni vratiti u Zagreb”, prije odlaska na put kazao je Lovro Majer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majer je komentirao i činjenicu da je Dinamo, kako smo već spomenuli, na praznom Poljudu u prošlom kolu pobijedio Hajduk.

“Sigurno da nam znači dosta ta pobjeda, ipak je to najveći hrvatski derbi, a Hajduk dobra ekipa. Pokazali smo da smo spremni i s pozitivom idemo u Mađarsku”,  poručio je sve bolji Lovro Majer.

A što kaže trener Dinama, koji je na plavoj klupi naslijedio Igora Jovićevića, Zoran Mamić? Naime, Mamić se složio kako je pred Modrima najvažniji susret sezone, no samo do slijedeće utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sigurno je u ovom dijelu sezone najvažnija, iako je svaka važna, svaka utakmica za nas je Liga prvaka jer kroz hrvatsko prvenstvo dobivamo priliku plasirati se u nju. Prva sljedeća je najvažnija, poslije nje će doći još jedna važnija. Zna se naš cilj, da želimo dobiti, ići u play-off Lige prvaka i tražiti šansu za ulazak u grupu. Ekipa je u dobrom stanju, u dobrom raspoloženju i siguran sam da imamo kvalitete i snage da pružimo dobru igru i plasiramo se u play-off”, rekao je Mamić, koji je kazao i nekoliko kratkih rečenica o Dinamovom protivniku.

“Radi se o dobroj momčadi koja ima sjajne rezultate, izbacili su dva neugodna i vrlo dobra protivnika, Djurgarden i Celtic, u prvenstvu izgledaju dobro, imaju puno vrlina, a mi im tražimo i neke mane preko kojih ćemo tražiti svoje prilike”, zaključio je trener hrvatskog prvaka uoči puta u Budimpeštu.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.