Kolak: Presretna sam, dala sam maksimum i cijenim ovo četvrto mjesto

Foto: fah

Iako je bila jako blizu medalje u bacanju koplja na Olimpijskim igrama u Parizu, hrvatska atletičarka Sara Kolak bila je jako zadovoljna četvrtom pozicijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Presretna sam i prezadovoljna, dala sam sve od sebe. Zahvalna sam da sam danas tu i zahvalna sam cijeloj svojoj ekipi. Mama i tata su mi danas došli, nisam uopće znala, skužila sam tatu na tribinama. Hvala svima na podršci, ne idem doma s medaljom, ali idem sretna i zadovoljna.

Malo je nedostajalo za odličje, je li ipak ostao mali žal?

– Ne, dala sam sve od sebe, dala sam svoj maksimum. Borila sam se do zadnjeg hica. Ovo je sport, cijenim ovo četvrto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska rekorderka u bacanju koplja je u trećoj seriji finala na Stade de Franceu bavila koplje do 63,40 metara. U tom trenutku to je bilo dovoljno za brončano odličje, ali je nedugo nakon toga u istoj seriji Čehinja Nikola Ogrodnikova bacila 28 cm dalje i tako došla do brončane medalje. Kolak je još dvaput prebacila 60 metara, 62,31 m u petoj te 63,03 m u šestoj seriji, ali do medalje nije mogla. Šteta što u finalu nije uspjela baciti na razini hica iz kvalifikacija, jer bi tih 64,57 m u ovom finalu donijelo srebrno odličje olimpijskoj pobjednici iz Rija 2016. godine

Kako sad gleda period od 2016. do 2024. godine?

– Nikad dosadno. Daleko sam dogurala. Da ste me pitali prije dvije-tri godine, sudeći po rezultatima i svemu, da ću danas biti tu i osvojiti fantastično četvrto mjesto… Sanjala sam jedne Olimpijske igre, a ovo su mi treće, prezadovoljna sam. Sve se dogodi s razlogom, takva sam da se borim i nikad ne odustajem. Najbolja sam bila kad je najviše trebalo, to sam pokazala i jako sam ponosna na sebe. I roditelji su ponosni na mene, ne trebaju ništa reći, njihov zagrljaj sve govori. Nisam očekivala da će danas doći, baš ih je lijepo bilo zagrliti ovdje, da su doživjeli ovu atmosferu na Igrama.

Na kraju je imala četiri hica preko 60, tri preko 63 metra, je li znala da to ima u sebi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jesam, cijelu sezonu sam dobro trenirala, moralo se posložiti. Trebala sam pustiti neke gluposti iz glave i uživati. Zadnja dva-tri mjeseca sam se dobro povezala s kopljem, osjećaj je bio dobar. I finale EP-a mi je pokazalo da sam spremna i ukazalo na stvari na kojima još treba poraditi, kazala je olimpijska pobjednica iz Rija 2016. godine, koja je godinu dana nakon toga osvojila četvrto mjesto na SP-u u Londonu, a onda upala u svojevrsnu krizu, koja je trajala do kvalifiakcija Pariza, kada je bacila 64.57 metara.

Ide li u Los Angeles?

– To je plan, nadam se da idem na četvrte OI, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.