Pun Maksimir i Dinamova utakmica sezone: Jedanaest Modrih koji će pokušati pobijediti Rosenborg

Foto: fah

Pred Dinamom je novi veliki izazov, dvoboj s norveškim Rosenborgom, pobjednik iz dvije utakmice plasirat će se u Ligu prvaka, koja osim sportskog prestiža nosi i zanimljivu financijsku injekciju koju će UEFA ubrizgati u klub koji će izboriti plasman u najjaču klupsku ligu svijeta. Naravno, Hrvati vjeruju kako će ipak u grupnu fazu Lige prvaka prvak Hrvatske. Protiv Ferencvarosa u Budimpešti momčad Nenada Bjelice pokazala je svu svoju raskoš, posebno u drugom dijelu kada su Olmo i suigrači ”uništili” Mađare, bilo je 4:0 za plave, a da Petković nije promašio jedanaesterac pala bi i ”petarda.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva se utakmica igra na Maksimiru u srijedu od 21 sat, jedan dio medija tvrdi da je Dinamo, barem dok je u Maksimiru Dani Olmo, jača momčad i favorit za ukupnu pobjedu, no, Rosenborg ima iskustva igranja ovakvih utakmica te će biti ozbiljan protivnik Modrima.

Uoči spektakla na Maksimiru Dinamo je odradio posljednji trening, trener Nenad Bjelica imao je sve igrače na raspolaganju, no u srijedu za utakmicu neće konkurirati Komnen Andrić, koji se tek oporavlja. Ipak, bez onoga koga nema se mora. Spomenimo kako je trening odradio i Luka Ivanušec, novo pojačanje Dinama pristiglo iz Lokomotive, kome mnogi predviđaju sjajnu nogometnu karijeru. Podsjetimo, Luka je u Dinamo stigao za tri milijuna eura iz Lokomotive te će konkurirat će za utakmicu sezone.

Velika želja, s obzirom na posrtaj prošlog ljeta, svih igrača je plasman u grupnu fazu Lige prvaka, iako bi igranje Dinama u Europskoj ligi u sportskom smislu moglo donijeti novo europsko proljeće na Maksimiru, ipak je lakše igrati Europa ligu od Lige prvaka.  Podsjetimo, Dinamo je prošle sezone, uz dosta nesreće, ispao u play offu Lige prvaka od švicarskog Young Boysa. No, zato su Modri sjajnim igrama stigli sve do osmine finala Europske lige, ispali su nakon velike borbe od portugalske Benfice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da za utakmicu istine ove momčadi Dinama vlada ogromno zanimanje očekuje se pun Maksimir i sjajna potpora navijača hrvatskom prvaku, koji bi trebao zaigrati u sljedećem sastavu:

Livaković Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac, Moro, Ademi, Hajrović, Olmo, Oršić, Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.