Sastav Vatrenih za polufinale s Engleskom: Bez Vrsaljka, Vedran Ćorluka hrvatski odgovor na Harryja Kanea?

Foto: fah

Kako smo već pisali zbog ozljede koljena protiv Engleza u polufinalu Svjetskog prvenstva vrlo vjerojatno će izostati nogometaš Atletico Madrida, Šime Vrsaljko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se to doista dogodi, a vrlo je izgledan takav scenarij, bit će to težak udarac za Vatrene. Naime, desni bočni poslije odlaska Darija Srne ionako je problematična pozicija u hrvatskoj reprezentaciji, koju je Vrsaljko igrao više nego dobro u Rusiji. Alternativa bi trebao biti Tin Jedvaj, koji se, nažalost, nije baš najbolje snašao u toj ulozi u posljednjoj utakmici grupne faze protiv Islanda.

Moguće je rješenje Domagoj Vida, koji bi išao na desni bok, dok bi od prve minute krenuo Vedran Ćorluka i činio zajedno s Dejanom Lovrenom stoperski par. Inače, kad smo kod iskusnog Ćorluke, koji sa svojih 32 godine nije veteran kako to neki mediji pokušavaju naglasiti, a pogotovo to nije u kontekstu nekih drugih igrača hrvatske reprezentacije, on bi mogao zaigrati čak i ako Vrsaljko budu spreman. Naravno, ne dolazi u obzir Ćorluka kao bočni igrač, bilo na desnom, bilo na lijevom boku.

Vedran je visok, igrao je u Engleskoj te bi mogao biti od velike koristi Vatrenima protiv prepotentnih engleskih nogometaša. Ćorluka je na ovom prvenstvu odigrao nekoliko minuta protiv Argentine, cijelu utakmicu s Islandom te dvadesetak minuta s Danskom u osmini finala. Izbornik Zlatko Dalić se svakako može pouzdati u nogometaša koji tvrdi da je spreman i koji je to tvrdio i uoči SP-a. Ćorluka bi mogao biti hrvatski odgovor na Harry Kanea, najboljeg igrača Gordog Albiona te najboljeg strijelca Mundijala, koji odlično igra glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić smatra kako bi Vatrenima bilo puno lakše u obrani ako bi uz Lovrena zaigrao Ćorluka, koji je ipak dosta viši (192 cm ) od borbenog Domagoja Vide, čija požrtvovnost nije sporna. Naime, ako bi Vrsaljko bi spreman, išao bi na svoj desni bok, dok bi umjesto Ivana Strinića na lijevi bok bio ”smješten” Vida. Ćorluka i Lovren tada bi bili u obrani, kao centralni stoperi.

Realnija je ipak opcija s Ćorlukom nego s Jedvajem, koji je inače imao dosta problema s ozljedama, ne igra previše u Bayeru, a ni samopouzdanje mu u ovom trenutku nije jača stvar. Jedvaj je ove sezone odigrao tek 10 utakmica za njemački klub iz Leverkusena… Malo, premalo, tim prije što nema takvo iskustvo kakvo ima Vedran Ćorluka.

Glede veznog reda stvari su više ili manje jasne, naime, Rakitić i Modrić su neupitni, uz njih očekuje se Marcelo Brozović, manje su šanse također odličnog Milana Badelja, dok će klasični napadač biti Mario Mandžukić, na lijevoj strani Ivan Perišić na desnoj Ante Rebić. Dakle, klasika, uz Matea Kovačić kao džokera, na klupu će i Andrej Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.