Šime Vrsaljko zbog brze reakcije kod spašavanja Torresa i dalje junak: “Njegova reakcija je bila za 10”

Foto: fah

Brza reakcija hrvatskog braniča Šime Vrsaljka, koji je zajedno s Atleticovim kapetanom Gabijem Fernandezom, pomogao onesviještenom napadaču Fernandu Torresu, i dalje je predmet pohvala u brojnim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vrsaljkova reakcija je bila za 10. Znao je što treba učiniti i odmah ispravno pružio prvu pomoć”, smatra Patricia Cazon, novinarka dnevnika AS koja izvještava o Atletico Madridu, te dodaje: “Ovime je zauvijek ušao u srca navijača Atletica”.

Fernando Torres je opasno pao uslijed zračnog dvoboja s igračem Deportiva kada je htio glavom izbiti loptu prema naprijed na koju je naskočio i vezni igrač Deportiva Alex Bergantinos. Pao je, udario glavom o tlo, te ostao nepomično ležati. Dvojica nogometaša su Torresu maknula jezik kako se ne bi ugušio dok su klupski liječnici trčali prema onesviještenom nogometašu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naši nogometaši svake godine prođu kratki tečaj o pružanju prve pomoći”, ističe Juan Jose Anaut, glasnogovornik Atletica.

Sam pad i gubitak svijesti uplašio je trenera Diega Simeonea i suigrače.

“Ovakvi udarci su alarmantni za one koji nisu navikli na njih. Mi nemamo vremena biti šokirani. Torres je disao na terenu, nekoliko je minuta bio bez svijesti”, rekao je Carlos Larino, liječnik Deportiva koji je prvi pregledao Torresa nakon što je ovaj izgubio svijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.