Simon Rožman nakon rezanja plaća: ‘Najvažnije je preživjeti, ali nisam ovdje zbog novca’

Foto: fah

Zbog zaustavljanja sporta zahvaljujući pandemiji koronavirusa i u Rijeci su srezane plaće. To treneru Simonu Rožmanu nije strano, s obzirom da je sličnu financijsku krizu doživio u Celju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izbjegavam pričati o bilo kojem segmentu klupske politike. Moj je radni prostor travnjak, odgovaram za momčad i rezultat. Financijsku krizu proživio sam u Celju 2008. godine u školi nogometa. Dečki šest mjeseci nisu dobili ni euro. Posudio sam svoj novac. Preživjeli smo. Poznat mi je proces sanacije kluba. Moramo se svi odgovorno ponašati. Ne znam kada će ni kako ovo završiti, ali znam jedno: lako je biti pametan kada si pun kao brod. U kriznim vremenima treba pokazati karakter. Bitan je dijalog, ljudska strana. Uz klub sam, samo da ima da preživi. Neka se meni uzme šest mjeseci, ali nemojte mojem stožeru, rekao sam predsjedniku Miškoviću. Idemo zacrtanim putem, siguran sam da ćemo nakon svega biti ponosni na učinjeno. Nisam u Rijeku došao radi novca, želim da svi zajedno nešto napravimo. Da svi skupa uživamo”, rekao je za Sportske novosti.

“Bili smo se dignuli, kao što smo i očekivali. Bio je to naš plan, u toj se utakmici zrcalio dobar rad igrača. Oni su na prvom mjestu, mi smo tu da oni budu bolji… Prava je bila atmosfera, užitak potpun. Šteta zbog prekida prvenstva, ali to je život. Kada će biti nastavak? Neću o tome nagađati”, ističe trener Rijeke.

“Svi govore da je najbitnije krenuti, govore o gubicima u ekonomiji… Bit ću oprezan. Igrači imaju neku vrijednost na tržištu, kada ponovo počnu utakmice, oni moraju biti spremni. Sigurno to neće biti s individualnim treningom u stanu, čak ne smiju ni izlaziti iz kuće; to je problem. Bit će šok za organizam kada se vrate pravom treningu. Tri tjedna je razdoblje koje je potrebno da se igrači probude. Ali to će biti daleko od nekih ozbiljnih priprema, za koje treba od četiri do šest tjedana. U ovo su vrijeme tri tjedna minimum da se igrač vrati u natjecateljsku formu”, opisuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.