Sjetimo se Plenkovićevog ”treninga” s glavnim urednicima: Zašto su mediji bojkotirali heroje ”rata protiv koronavirusa” BBB-e i Torcidu?

Foto: Snimka zaslona/net.hr

Sredinom ožujka, kako smo već pisali, predsjednik Vlade, Andrej Plenković, organizirao je ”tajni sastanak” s glavnim urednicima vodećih hrvatskih medija.  Na tom sastanku, koji sportskim rječnikom možemo nazvati i treningom, izbornik hrvatske Vlade, Andrej Plenković, govorio je o tome kako će mediji pratiti ”rat protiv koronavirusa”, ali se diskretno provukla i poruka da će Vlada pomoći ugroženim izdavačima, barem je u tom kontekstu pisao portal Teleskop.hr. Kako stvari stoje Plenković je odradio vrlo dobar izbornički posao, glavni urednici ponijeli su se kao pravi profesionalci, poslušali su savjete svog izbornika. Utakmica još traje, rezultat zasad ne znamo, tek na izborima saznat ćemo pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I što imamo danas i kakve medije imamo danas dok traje i dalje ”rat protiv koronavirusa”?

Imamo puno toga, pravu jednu selektivnu primjenu mjera koje su uvedene kako bi se spriječilo širenje pandemije koronavirusa. I dok jedan dio novinara, ali i političara, nije dužan poštovati socijalnu distancu, drugi nisu te sreće, drugi ne smiju u crkvama sjediti ni tri metra udaljeni jedni od drugih. Sjetimo se na koji su način neki novinari, dakle ne svi i ne generaliziramo, izvještavali ispred crkve, sa svete mise, u Splitu, ali i sjetimo se kako su se ponijeli političari tijekom komemoracije žrtvama ustaškog logora u Jasenovcu, koja je od strane aktualnog predsjednika države, Zorana Milanovića, iskorištena kako bi se obračunao s dijelom hrvatskih branitelja. Milanović je, podsjetimo, poručio da spomen – ploču HOS-a, na kojoj su isklesana imena poginulih heroja obrane Hrvatske, hrvatskih branitelja, treba ”baciti tamo negdje”.

Svojim govorom mržnje Milanović je izazvao brojne reakcije, no, ne i promptnu reakciju predsjednika Vlade, političkog izbornika, Andreja Plenkovića. Reagirali su tek mlako, kasnije, njegovi igrači iz Vlade. Dobar dio medija, čijem je glavnim urednicima Plenković objasnio kako bi trebali voditi ”rat protiv virusa”, stao je uz Milanovića, pa čak i oni u kojima pišu ”domoljubni kolumnisti”, ono malo što ih je ostalo, što nisu ”počistili.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka Torcide Zoranu Milanoviću: ”Znali smo da si smeće, ali ti si smeće još veće – HOS naš ponos”

Kako smo već pisali reagirale su navijačke skupine, prva reakcija stigla je iz Dubrovnika, od tamošnje Torcide, koja je poslala žestoku poruku Milanoviću. Niti jedan tzv. mainstream medij, reakciju Torcide nije prenio.

BBB podržali HOS nakon Milanovićeve izjave da bi spomen-ploču poginulim HOS-ovcima ‘bacio negdje’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reagirali su i BBB-i, koji su poslali poruku podrške HOS-u sa Sljemena, uz nekoliko upaljenih baklji. I opet šutnja ”vodećih hrvatskih medija”, nema čak ni riječi, ni slova, ni minute, na tzv. javnoj televiziji, kojoj hrvatski pretplatnici, pa i u ovo krizno doba pandemije, plaćaju RTV pristojbu. Što nam to govori?  Zaključak izvedite sami, međutim…

Pokazali zajedništvo: Torcida u Zagrebu s BBB-ima pomagala nakon razornog potresa

Tijekom najžešće borbe protiv pandemije koronavirusa, tijekom potresa koji je pogodio Zagreb, u borbu protiv pošasti i kao pomoć svom narodu, uključili su se pripadnici Torcide i BBB-a, a ponekad su, kao i u Domovinskom ratu, to činili zajedno. Stali su na prvu crtu… Mediji, pa i oni čiji su glavni urednici prošli trening izbornika Plenkovića, su, dakako, posve opravdano, o tome pisali danima… Veličali su doprinos Torcide i BBB-a u ”ratu protiv koronavirusa”, nazvali su ih ”herojima borbe protiv pandemije.” Danas su ti heroji prešućeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto sada šutnja? Zašto se danas pokušava zataškati reakcija hrvatskih navijača na govor mržnje ”pomoćnog trenera”, kako ćemo ovom prilikom nazvati predsjednika Milanovića? Zašto se šuti kada navijači staju uz svoje poginule suborce, jer među pripadnicima Torcide i BBB-a bilo je jako puno hrvatskih branitelja, pa i HOS.ovaca. Mnogi se nikad nisu vratili na utakmice, na svoje tribine, ostavili su svoje kosti na bojištima diljem Hrvatske, a za mnogima se još uvijek traga…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.