Spominje se ‘crni scenarij’: Mnogi su više puta prognozirali ‘pad’ Barcelone i ‘rasulo’ na Camp Nou!

Foto: fah

“Barcelona neće moći trošiti ovolike svote novca u budućnosti. Zbog Coutinha morat će prodati osam nogometaša do ljeta. Siguran sam da će ih veliki broj otići”, rekao je Guillem Balague, inače stručnjak za španjolski nogomet. Zašto se pojavila ovako crna prognoza jednog čovjeka koji ipak zna što govori i to u trenucima dok ponos Katalonije dobro stoji na ”svim frontovima”?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon što je Barcelona napokon, nakon duge trakavice, angažirala dosadašnjeg igrača Liverpoola Philippe Coutinha, a ukupni transfer trebao bi vrijediti oko 160 milijuna eura ( Fiksni dio odštete bit će 120 milijuna eura, dok će 40 milijuna ići kroz bonuse.) govori se gotovo pa o rasulu u Barceloni, rasprodaji. Razlog tome je tzv. financijski fair – play, zbog čega bi Barcelona trebala uskoro prodati sedam do osam igrača, navodno se već znaju imena onih koji odlaze.

“Javier Mascherano, Aleix Vidal, Denis Suarez, Paco Alcacer i Arda Turan će vjerojatno već u siječnju napustiti klub, dok će još neki igrači otići na ljeto”, rekao je samouvjereno Balague.  Važno je spomenuti kako ovo nije prvi puta da stručnjaci ”sahranjuju” Barcelonu, koja se uvijek znala u svojoj povijesti dočekati na noge. Nije Barcelona bez razloga sportski div i ponos Katalonije. U Madridu, naravno ne gledaju sa simpatijama činjenicu da Barcelona suvereno ove sezone dominira Primerom te da je Real trenutno praktički nemoćan.

Zaključimo na kraju sa Coutinhom, novim pojačanjem Barce, naime, potpisati će ugovor na pet i pol godina, dok će odštetna klauzula u ugovoru iznositi 400 milijuna eura. Teško će netko za njega izdvojiti 400 milijuna eura, bez obzira na vrtoglave svote koje se spominju u današnjem nogometu i koje permanentno rastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.