Srbi ponovno luduju bez razloga: Ljuti su zbog novog grba reprezentacije Kosova

Foto. Snimka zaslona

Danas kreću kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se igrati u Kataru sljedeće 2022. godine. Hrvatska reprezentacija gostuje u Stožicama te večeras otvara kvalifikacijski ciklus protiv Slovenije, za vikend će na teren izaći i reprezentacija Kosova u skupini B i to protiv Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči te utakmice se u srpskim medijima, posebno onima koji su bliski srpskom diktatoru Aleksandru Vučiću, a takvi su u ogromnoj većini, dosta piše o toj utakmici i to zbog grba na dresu neovisne države Kosovo. Srbija se ne miri s činjenicom da je Kosovo neovisna država, koju priznaje FIFA i UEFA.

Prema pisanju režimskih medija u Srbiji Kosovo je navodno predložilo nekoliko varijanti grba koje je UEFA odbila, UEFA je prihvatila grb na kojem je u prvom planu Dardanski labirint, umjetničko djelo koje datira još iz rimskog razdoblja. Dardanski labirint veže se za drevni narod Dardance koji su živjeli na prostoru današnje južne Srbije, Kosova i Makedonije.

Podsjetimo, Dardanski labirint je pronađen na području današnjeg Kosova, kako Kosovari smatraju da su oni potomci tog drevnog naroda tako srpski mediji tvrde da se tako lažira povijest, iako je zapravo cijela ova priča izvan bilo kakvog konteksta sa Srbima, s kojima nema nikakve direktne veze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.