Strahonja o nedosuđenom jedanaestercu za Osijek: Ovo je pogreška suca

mario strahonja
Foto: snimka zaslona

U emisiji Stadion analiziralo se 23. kolo Prve HNL koje je obilježio žustri derbi između Osijeka i Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Osijek je puno bolje otvorio susret, imao je na početku izgledne prilike. Utakmica je bila puna tenzija i agresije, pogotovo s Osijekove strane. Oni su fanatičnom borbom preokrenuli utakmicu na svoju stranu i zasluženo pobijedili. Rijeka je ostala dužna u fazi napada, rekao je HRT-ov stručni analitičar Mario Carević.

Sudac Fran Jović dijelio je pravdu na susretu u Gradskom vrtu.

U 42. minuti dogodila se sporna situacija. Ubacio je Miloš, a lopta je skliznula po ruci Krešića. Osječani traže kazneni udarca, uključio se VAR, Jović odlazi sam pogledati tu situaciju i na kraju kaže da nema udarca s bijele točke za domaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovdje vidimo obrambenog igrača koji svjesno prati let lopte i ima želju igratu loptu glavom, ali isto tako ima želju odgurnuti Caktaša s dvije ruke. Ruke su previše ispružene naprijed i lopta definitvno pada na ruke obrambenog igrača. Po meni je ispravna odluka VAR suca koji je pozvao glavnog i dao mu drugu šansu. Međutim, sudac je uvidio da to možda nije ruka. Po meni, ovo je ruka. Radi se nadlaktici, čistoj nadlaktici i po meni je ovo pogreška suca, rekao je sudački ekspert HRT-a Marijo Strahonja te dodao da je sudac ispravno isključio zbog prigovora pomoćnika Osijeka Ninu Bulu.

Domaćini su još jednom tražili igranje rukom u kaznenom prostoru, u 47. minuti.

– Tu nije bila kažnjiva ruka. Takve stvari nisu kažnjive, htjeli smo napraviti komparaciju u odnosu na prvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri prekršaja napravio je Čestić, a za samo jednog je kažnjen sa žutim kartonom.

– Prvi jest za opomenu. Drugi nije bio za opomenu, nije bio za drugi žuti karton. Međutim ovdje se dogodio previd kod trećeg prekršaja, ušao je s laktom u skoku u protivničkog igrača i ovo je za žuti karton pa i isključujući, objasnio je Strahonja te dodao:

– Sucu Joviću nije bilo lako, usprkos previdima, generalno je dobro sudio utakmicu, zaključio je sudački ekspert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.